Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FETÖ/PDY SORUŞTURMASI!.

FETÖ/PDY SORUŞTURMASI!.

Zonguldak’ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında tutuklu sanığın yargılanmasına baÅŸlandı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Nuri S, avukatı ve yakınları katıldı.

Sanık Nuri S. savunmasında, Beycuma M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda elektrik teknisyeni olarak çalıştığını belirterek, "Koğuşlarda bir elektrik arızası meydana geldiğinde benimle doğrudan görüşülmez. Ancak baş müdür yada ikinci müdür tarafından bize bildirilir. Koğuşlara girişlerde baş memurun yanımda bulunması gerekiyor. Ben koğuşa girerken sadece baş müdür değil infaz koruma memurunun onayı ile girebilirim." dedi.

 

Koğuşlara giriş ve çıkışların 24 saat kamera ile izlendiğini ve her koğuşun bulunduğu kısma girdiklerinde tutanak tutulduğunu ifade eden Nuri S, şunları söyledi:

"Çalıştığım süre boyunca 2 veya 3 sefer dilekçe ve koruma infaz memuru ile giriÅŸ yaptım. Benim tutuklu veya hükümlülerle hiçbir görüşmem olmamıştır. Birlikte çalıştığım infaz koruma memurlarına himmet veya yardım adı altına bir telkinde bulunmadım. Bu bana atılmış bir iftiradır. FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında tutuklananlarla bilgi alışveriÅŸinde bulunmadım. Cezaevinde kaldıkları süre içerisinde koÄŸuÅŸlarına görevli infaz koruma memurlarıyla birlikte girdim. Atılan suçlamayı kabul etmiyorum. Kesinlikle bu yapının toplantılarına hiçbir ÅŸekilde katılmadım. Ayrıca örgütün cezaevi sorumlusu deÄŸilim. Hakkımda bu iftirayı atan kiÅŸi veya kiÅŸilerle sizin huzurunuzda yüzleÅŸmek isterim. Ãœzerime atılı suçları hiçbir ÅŸekilde kabul etmiyorum." 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Nuri S’nin, mevcut delil durumu ile isnat edilen suçun vasfının deÄŸiÅŸme ihtimalinin yanı sıra tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak, tahliyesine karar verdi. 

DuruÅŸma, ileri bir tarihe ertelendi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo