Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BELDE KARANTİNAYA ALINDI

BELDE KARANTÄ°NAYA ALINDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak ili Alaplı ilçesi Gümeli beldesinin, 3 hafta süre ile karantina altına alındığı bildirildi.
Alınan bilgilere göre, E.C’nin koyunlarında baÅŸlayan hastalık veteriner hekimlerin müdahalesine raÄŸmen düzelmeyince Alaplı ilçe tarım müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Alınan örnek ve tahliller Ankara’ya gönderilirken, gelen sonuçlarda 2 koyunda VEBA hastalığı tespit edildi. Bu durum üzerine harekete geçen Alaplı Tarım ilçe müdürlüğü ekipleri koyunlara gerekli aşılamayı yaptıktan sonra belde de 3 hafta süre ile karantina ilan etti.
Alaplı ilçe Tarım müdürü Rafet Yılmaz olarak yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak Kaymakamlık nezdinde komisyon kararının alındığını ve gerekli tüm iÅŸlemlerin yapıldığı kaydetti. 

KOYUN VEBASI NEDÄ°R?
Koyun vebası hayvanlara bulaşıcıdır ancak insanlara bulaşmaz. Sığır vebasına benzeyen koyun vebası yüksek ateşle başlayıp, göz-burun akıntılarına sebep oluyor. Koyun vebası bulaşıcı ve genellikle akut seyirli viral bir hastalığıdır. Koyun vebasının kaynağı olan PPR virisüdür.
Koyun vebası PPR virüsü ilk defa 1942 yılında Batı Afrika’da Gargadennec ve Lalanne tarafından bildirilmiÅŸtir. Günümüzde hastalık, Ekvator ve Sahara arasında kalan Afrika ülkeleri, Arap yarımadası, Türkiye dahil hemen tüm Orta DoÄŸu ülkeleri, Hindistan ve Güney-doÄŸu Asya’da görülmektedir.

Koyun vebasına yakalanan hayvan 6-10 gün içinde ölür.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın4
üzgün1
gülücük0
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Cevik Serafettin

24 Ocak 2019 - 10:46

CC ALLAH yar ve yardımcınız olsun

Hatice Ersoy Karaman

24 Ocak 2019 - 10:45

Bizim tavuklardada aynı belirti vardı 30 tane tavuktan 6 tane kaldı ağzından sıvı geyodu hayvanın

Yorum Yazın

Canlı Radyo