Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Batı Karadeniz Ormanlarında Görsel Şölen

Batı Karadeniz Ormanlarında Görsel Şölen

Kömür üretimiyle ünlü "kara elmas diyarı" Zonguldak ile Küre DaÄŸları’nın uzandığı Bartın’ın ormanlarında sonbaharla sararmaya baÅŸlayan yapraklar, ziyaretçilere adeta görsel şölen sunuyor.

Yaklaşık 180 bin hektar ormana sahip Zonguldak’ta, sonbaharın geliÅŸiyle orman içi patika yolların yanı sıra derelere aÄŸaçlardan dökülen sarı yapraklar ile yeÅŸil tonlarını her mevsim koruyan bitkiler, seyrine doyulmayan manzaralar oluÅŸturuyor.

Elvanpazarcık beldesindeki piknikçilerin vazgeçilmezlerinden Kent Ormanı ile Göldağı ormanlarının yanı sıra Harmankaya Åželaleleri, sonbaharın gelmesiyle doÄŸaseverler ve fotoÄŸraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Ormanlarda, yeÅŸil ve sarının iç içe geçtiÄŸi sonbaharda "tabloluk görüntüler" ortaya çıkıyor. Ormanda akan derelerin şırıltısına karışan kuÅŸ sesleri arasında gezen ziyaretçiler, bölgede her mevsim farklı güzellikler keÅŸfetmenin mutluluÄŸunu yaşıyor.

Ä°ÄŸne ve yayvan yapraklı aÄŸaçlar ile çeÅŸitli orman altı bitki örtüsüyle Zonguldak ormanlarında, doÄŸa yürüyüşü, foto safari gibi aktiviteler gerçekleÅŸtirilebiliyor. 

Sararmış yaprakların kapladığı yürüyüş parkurunda gezmenin keyfini çıkaran doÄŸaseverler, dere kenarında piknik de yapabiliyor. Ziyaretçiler, dere üzerlerindeki köprülerde, manzara eÅŸliÄŸinde hatıra fotoÄŸrafı çektirmeyi de ihmal etmiyor. 

- Küre Dağları

Bartın’ın Ulus ilçesinden baÅŸlayarak Kastamonu’ya kadar uzanan, 172 bin hektar alana sahip Küre DaÄŸları’nda da yaprak dökümü baÅŸladı. 

Küre DaÄŸları’nda sonbaharda yeÅŸilden sarıya dönen yapraklar,  güzel görüntüler ortaya çıkarıyor.

Bölgede otel iÅŸletmeciliÄŸi yapan Erhan Akbalık, AA muhabirine, "Küre DaÄŸları Milli Parkı, gerçekten ülkemizin en deÄŸerli bölgelerinden biri. Küre DaÄŸları her mevsim ayrı güzeldir çünkü aklınıza gelebilecek her renk tonunu bulabilirsiniz." diye konuÅŸtu. 

Küre DaÄŸları’nın "iÅŸlenmemiÅŸ bir cevher gibi" olduÄŸunu belirten Akbalık, ÅŸunları kaydetti:

"Küre DaÄŸları’nın baÅŸlangıç ayağı Bartın’dır. Bünyesinde 400’den fazla maÄŸara barındırıyor. Bu dönemde gerçek anlamda profesyoneller de geliyor ama tamamen doÄŸasever ve güzel fotoÄŸraflar yakalamak isteyenler de burayı ziyaret ediyor. Bölgenin ilkbaharı ve sonbaharı, manzara açısından çok güzel. Özellikle kasımda yaprakların renk deÄŸiÅŸtirip dökülme zamanında ayrı bir güzel oluyor. Tüm doÄŸaseverleri bu bölgeye davet ediyorum."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo