Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kader’in Tek Dileği Kalem Tutabilmek

Kader’in Tek DileÄŸi Kalem Tutabilmek

Alaplı’da yaÅŸayan, doÄŸuÅŸtan iki eli olmayan ve bir ayağında protez ile yürüyebilen 11 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Kader Kalaycı’nın, kalem tutabilmesi için ameliyat olması gerekiyor.

Anne Leyla Kalaycı gazetecilere yaptığı açıklamada, doğuştan elleri olmayan kızı için bir çok hastaneye gittiklerini, maddi durumları iyi olmadığı için tedavisini yaptıramadıklarını söyledi.

ArkadaÅŸları gibi koÅŸup oynamak isteyen kızının, bu yüzden her gece sürekli aÄŸladığını belirten Kalaycı, "Kızımın doÄŸuÅŸtan iki eli yok. Sol ayağı saÄŸ ayından kısa olduÄŸu için 1 yaşından itibaren protezle yürümeye baÅŸladı. Son 1 yıldır kızım yürümekte çok zorluk çekiyor. Sabah okula gittiÄŸinde gün boyu protez ayağını yara yapıyor. AkÅŸam eve geldiÄŸinde aÄŸrıları olduÄŸu için uyumakta çok zorluk çekiyor. Babası akÅŸamları protezini çıkartırken ona yardımcı oluyor. Ä°ki kardeÅŸi de evde derslerinde ona yardımcı oluyor." ifadesini kullandı.

- "Kızımın çok büyük hayalleri var"

Leyla Kalaycı, Kader’in 2 kardeÅŸi daha bulunduÄŸunu, onların hiç bir engelli olmadığını anlattı.

Kader’in elleri olmadığı için derslerini yaparken çok zorluk çektiÄŸini vurgulayan Kalaycı, ÅŸunları söyledi:

"Kızımın çok büyük hayalleri var. Hayallerini gerçekleÅŸtirmesi için uzanacak yardım elini bekliyoruz. Kalem tutarken çok zorlandığı için dinlene dinlene yazabiliyor. Kaşık tutmakta çok zorlandığı için yemeÄŸini ben ya da babası yediriyor. En büyük hayali bisiklete binmek, arkadaÅŸları bisiklete binerken onun izlemesi beni kahrediyor. AkÅŸamları odasında aÄŸlamaya baÅŸlıyor. Bugüne kadar bir çok hastaneye gittik. Ancak bizden hep büyük paralar istendi. EÅŸim iÅŸsiz olduÄŸu için hiç bir ÅŸeye gücümüz yetmiyor. Kader’in elinin kalem tutup bisiklete binmesi en büyük hayalim. Hayırseverlerden ve devlet büyüklerimizden Kader’in için yardım eli bekliyoruz." 

 Kader Kalaycı da protezi eskidiÄŸi için yürümekte zorluk çektiÄŸini bildirerek, "Sınıftaki arkadaÅŸlarım gibi yazı yazarak evde kendi ellerimle kimseden destek almadan yemek istiyorum. ArkadaÅŸlarım gibi koÅŸup oynamak istiyorum. Bisiklete binmeyi çok istiyorum. ArkadaÅŸlarım sokakta bisiklete binerken ben binemeyince çok üzülüyorum. En büyük hayalim öğretmen olmak hayalimi gerçekleÅŸtirmek için yardım bekliyorum." diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo