Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAŞPEHLİVAN BELLİ OLDU

BAÅžPEHLÄ°VAN BELLÄ° OLDU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde bu yıl 32'si düzenlenen DaÄŸköy YaÄŸlı GüreÅŸleri'nde Süleyman Akırı'yı yenen Serhat Gökmen baÅŸpehlivan oldu. 
Kozlu Kaymakamlığı, Kozlu Belediye Başkanlığı ve Kozlu Gençlik Spor Merkezi tarafından organize edilen 32. Dağköy Yağlı Güreşleri Yağlı Güreş Tesisleri'nde başladı.
104 sporcunun katıldığı organizasyonda aÄŸalık seçiminde 130 bin lira ödeyen iÅŸ adamı Tahsin Karaarslan aÄŸa seçildi. 
Küçük pehlivanların güreÅŸ müsabakalarıyla baÅŸlayan yaÄŸlı güreÅŸlerde, ÅŸehitler anısına Kur’an-ı Kerim okundu. 
Vali Ahmet Çınar, törende yaptığı konuÅŸmada güreÅŸin, milli kültür olduÄŸuna dikkati çekti. Ata sporu güreÅŸin milli sporlarının en başında geldiÄŸini anlatan Çınar, şöyle konuÅŸtu: 
"GüreÅŸimiz toplumsal yanı ağır basan etkinliklerimizden biridir. Her kesimden insanların bir araya geldiÄŸi, geleneklerin yaÅŸadığı bir meydandır er meydanı. Milletler kimlikleriyle, karakterleriyle var olur. Pehlivanlık en saygın unvanlardan biridir. Ä°lla ÅŸampiyon olması da gerekmez. Pehlivan unvanını almışsa bir insan her kesimden, her yerde saygı görürdü." 
Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya da ataların güç gösterisini bile barışçıl yöntemle ortaya koyduÄŸunu belirterek, "YaÄŸlı güreÅŸler sadece bir spor deÄŸil aynı zamanda bir medeniyettir. Bize bırakılan güzel bir miras. Sevginin bir yolu. Bizim açımızdan belki de olimpiyatlarla yarışabilecek tarihe geçmiÅŸ bir spor alanı" dedi. 
Kozlu Belediye BaÅŸkanı Kerim Yılmaz ise ata sporu olan güreÅŸin ilçede en iyi ÅŸekilde icra edilebilmesi için yüksek düzeyde gayret gösterildiÄŸini vurguladı. 
Müsabakalarda birincilikleri, "minik 1"de Barış Kemal YiÄŸit, "minik 2"de Berkay Ok, "teÅŸvik 1"de Ahmet Can Sula, "teÅŸvik 2"de ErtuÄŸrul Ay, "tozkoparan"da Seyit Sent, "ayakta" Enes Yüksel, "deste küçük boy"da Özgürcan Duman, "deste büyük boy"da Serdar Yıldırım, "küçük orta küçük boy"da Ãœnal Ãœnlü, "küçük orta büyük boy"da Mustafa Tay, "büyük ortada" Alparslan Tekmer, "baÅŸaltı boyun"da YiÄŸit Yılmaz elde etti. 
Serhat Gökmen, baÅŸpehlivanlık mücadelesinde Süleyman Aykırı'yı yenerek madalya ve kupanın sahibi oldu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo