22 o C Kdz. Ereğli

BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Dikmen, aday adaylığı gerekçelerini, projelerini ve hedeflerini açıkladı.

Gündem 10 ay 25 gün 16 saat 48 dakika önce 1046

Haberi Paylaşın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, Erdemir Mühendisler Derneği salonunda düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, aday adaylığı gerekçelerini, projelerini ve hedeflerini açıkladı.

Belediye Başkanlığı hayalinin çocukluk yıllarından bu yana var olduğunu söyleyen Dikmen, “40 yıldır Karadeniz Ereğlimize hizmet etmeyi hayal ediyorum. Benim için Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği hatta (küçümsemek gibi olmasın) Bakanlıktan daha da önemli.” diyen Dikmen, “Mesleğim ve işim gereği Dünyanın bir çok ülkesini gezdim, Türkiye'den güzel ülke görmedim. Türkiye'nin hemen hemen her kentini dolaştım, Karadeniz Ereğli'den güzeli yok” dedi.

CHP’deki üyelik ve yöneticilik geçmişinden de bahseden Muhittin Dikmen, sözlerini şöyle sürdürdü. “İlçemiz dışında Ankara’da da ziyaretlerim oldu. Milletvekillerimizi ve Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş’ı ziyaret etti. Bunun yanı sıra Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile tamamen nezaket amaçlı bir görüşmem oldu. Önümüzdeki günlerde Ereğli’de bir de irtibat bürosu açacağım, Burada vatandaşlarımızla bire bir görüşme imkanı bulun, önerilerini alacağım. Kent Konseyinin daha aktif çalışmasına imkan sağlayacağım. Muhtarlarımız ile ile sürekli diyalog halinde olacağım. Belediye Başkanı seçildiğim taktirde 2012 model olan motosikletime binip, şehri dolaşacağım, esnafımızla sohbetler bulunacağım. Ereğlimizden genç beyin göçünü önlemek için çalışmalar yapacağım. Çünkü Ereğlimizin önemli sorunları var. Ereğli kent meydanı, belediye binası, kaymakamlık, emniyet binasını, üniversiteyi hak ediyor ama en önemlisi ‘İl olmayı’ hak ediyor. Ama maalesef engelliyor. Ereğli bu konuda silkinmesi lazım.yeter ya..! Mesleğim ve işim gereği Dünyanın bir çok ülkesini gezdim, Türkiye'den güzel ülke görmedim. Türkiye'nin hemen hemen her kentini dolaştım, Karadeniz Ereğli'den güzeli yok.”

SORULARI DA YANITLADI

Toplantıda basın mensuplarının çeşitli sorularını da yanıtlayan Dikmen, partideki ‘değişim rüzgarını’ olması gerektiğini savunda ancak, “bunu sadece genel başkan değişimi olarak değil, tüzükte yapılacak değişim açısından söylüyor. Cumhuriyete-demokrasiye inancım sonsuz” şeklinde konuştu.

Aday gösterilmesine yönelik soruya ise” halkla iç içe olmamdan dolayı partimin beni tercih etmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu güne kadar yaptıklarım ortada, partim bunları değerlendirir ve beni aday göstermek zorunda kalır” diye konuştu.

Adayılğı halinde oluşacak belediye Meclisi’nde kadın kotasının ise “31 Meclis üyesinden en az 14’ü kadın olmalı” diye yanıtlayan Dikmen, Belediye Meclisi’nin ‘yüce’ olduğunu, aynı zamanda Başkanı da denetlemesi gerektiğini savundu.CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı İş İnsanı Muhitti Dikmen yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından, beraberinde eşi Tunay Dikmen, Kızı Zeynep Genç ile birlikte Mühendisler Derneği bahçesinde gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 14 saat 3 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
6 gün 14 saat 58 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
3 gün 18 saat 25 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
4 gün 9 saat 21 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
2 gün 13 saat 36 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
16 saat 2 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
4 gün 9 saat 5 dakika önce TAKLA ATTI !
2 gün 16 saat 24 dakika önce ÇAVDARLI – UZUNMEHMET BAĞLANTI YOLU !
4 gün 9 saat 19 dakika önce BOZHANEDE KAZA !