Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Çocuklara Hakları Konferansla Anlatıldı

Çocuklara Hakları Konferansla Anlatıldı

’Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla Karadeniz Ereğli’de düzenlenen konferansta, çocuklara hakları anlatıldı.

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yarım İşleri Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi işbirliği düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak BEÜ Eğitim Fakültesi Yardımcı Doç. Dr. Mine Kır katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta ilçenin değişik okullarından gelen öğrencilere hazırlanan slayt eşliğinde sahip oldukları haklar, uluslararası sözleşmeler anlatılırken, Suriyeli çocukların yaşadığı dramaya ve aile içi şiddete de değinildi.

Doç.Dr Kır, çocukların 15 yaşına kadar zorla çalıştırılamayacağını ve hiçbir şekilde istismar edilemeyeceğini vurgulayarak aile içi şiddete maruz kaldığında ise ’Alo 183’ hattını arayarak bu şiddetten kurtulabileceğini ifade etti.

Öğrencilerin bazı sorularını da yanıtlayan Doç.Dr. Kır, devletin çocukları her türlü, barınma, eğitim, yaşam hakkını yasalarla koruma altına aldığını hatırlatarak, Uluslararası Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne üye olduğunu belirtti.

 

Konferansa çocukların yanı sıra öğretmenler ile Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mehmet Aksoy katılırken, Kdz. Ereğli Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Ceren Gülay ise Doç. Dr. Kır’a program sonunda çiçek takdim etti. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo