Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAŞBAKAN AÇIKLADI

BAŞBAKAN AÇIKLADI

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, 86 kiÅŸinini hayatını kaybettiÄŸi 186 kiÅŸinin yaralandığı Ankara’daki patlamanın ardından 3 gün ulusal yas ilan edildiÄŸini açıkladı

 

BAÅžBAKAN Ahmet DavutoÄŸlu, Ankara’daki tren garı önünde meydana gelen ve 86 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırıya iliÅŸkin açıklama yaptı. DavutoÄŸlu, "Ankara’da siyasi görüşleri ne olursa olsun kimi destekliyor olurlarsa olsunlar gösteri yürüyüşü yapma hakkını kullanan vatandaÅŸlarımıza yönelik saldırıda 86 ÅŸu ana kadar vatandaşımızı kaybetmiÅŸ bulunuyoruz. Ayaktan tedavi görenler hariç 186 yaralımız var. Elde edilen bulgularla bu saldırının 2 canlı bomba tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸine dair çok kuvvetli emareler oluÅŸmuÅŸ durumda" dedi.

 
 
 

"DEMOKRASÄ°MÄ°ZE YAPILMIÅž SALDIRIDIR"
BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Çankaya Köşkü’nde düzenlediÄŸi basın toplantısında, Ankara’daki tren garı kavÅŸağında ’Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’ öncesi meydana gelen, 86 kiÅŸinin ölümüne ve 186 kiÅŸinin yaralanmasına neden olan saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Saldırının ülke bütününe ve Türk demokrasisine yapılmış bir saldırı olduÄŸunu belirten DavutoÄŸlu, "Çok derin bir hüzün ve acı içindeyiz. bugün Ã¼lkemiz, halkımız ve demokrasimiz büyük bir terör saldırısıyla hedef edinilmiÅŸtir. Bu saldırı herhangi bir ÅŸekilde tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaÅŸlarımıza ya da herhangi bir siyasi topluluÄŸa karşı deÄŸildir. Bu saldırı ülkemizin bütününe karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı, demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Ãœlkemize yapılan bir saldırıdır çünkü Türkiye ateÅŸ çemberi içinde demokrasisiyle istikrarını bütünleÅŸtiren örnek bir ülkedir. Bu saldırıyla ülkemizin itibarına, ülkemizin huzur ve istikrarına doÄŸrudan bir saldırı gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Bu saldırının acısını hissetmeyen, hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımızın hüznünü yüreÄŸinde hissetmeyen hiçbir vatandaşımız olduÄŸu kanaatinde deÄŸilim" diye konuÅŸtu.

"3 GÃœN ULUSAL YAS Ä°LAN ETME KARARI ALDIK"
Ankara’daki saldırı dahil olmak üzere bugüne kadarki terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaÅŸlar, polisler, askerler ve korucular için 3 gün ulusal yas ilan edildiÄŸini açıklayan DavutoÄŸlu, "Bu saldırı demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Bir kez daha sandıklara giderken böyle bir saldırı gerçekleÅŸtirilmesi doÄŸrudan demokrasiyi ve demokratik hak ve özgürlükleri hedef edinmiÅŸtir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine taziyelerimi sunuyorum. Bu çerçevede de bugün aldığımız kararla Sayın CumhurbaÅŸkanımızla da istiÅŸare ederek terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaÅŸlarımız, ÅŸehit polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. Bu karar ile terörü yapan kim olursa olsun ve kimi maÄŸdur etmiÅŸ olursa olsun hepsine karşı 78 milyonun ortak hissiyatına tercüman olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

  •  
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo