Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BANU İÇİN...

BANU İÇİN...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Lösemi teşhisi konulan Banu Uzun için kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi.


Kdz. EreÄŸli ilçesinde Kızılay tarafından 31 yaşında Lösemi teÅŸhisi konulan Banu Uzun ile kök hücre bekleyen diÄŸer lösemi hastaları için kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi. Sabah 09.00’da vatandaÅŸların yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi kök hücre ve kan bağışı kampanyası akÅŸam saat 22.00’ye kadar devam edecek. Kampanya yarın da saat 09.00-22 saatleri arasında yeniden düzenlenecek.

Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÃœRKÖK) Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezi Sorumlusu ve Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Uzmanı Adem BudayoÄŸlu kök hücre ve ilik naklinin zor olmadığını belirterek 3-4 saat süren iÅŸlemden sonra bağışçının günlük yaÅŸantısına normal ÅŸekilde devam edebildiÄŸini söyledi. BudayoÄŸlu konuÅŸmasında; “Her iki koldan iÄŸneyle giriliyor. Bir kolundan alınan kandan kök hücreler ayrıştırılıp diÄŸer koldan geri veriliyor. Ortalama 3-4 saat süren bir iÅŸlem. Bağışçımız günlük yaÅŸantısına devam ediyor. Bir hayat kurtarmış oluyor. Kök hücre, ilik nakli sanıldığı gibi korkulacak bir iÅŸlem deÄŸil. Kemik iliÄŸi yönteminde ise genel anesteziyle özel iÄŸne ile pelvis kalça kemiÄŸinden kök hücreler toplanıyor. 1-2 saat süren bir iÅŸlem. Herhangi bir cerrahi iÅŸlem gerektirmiyor. Bağışçımız aynı gün içinde ya da ertesi gün taburcu oluyor” dedi.

Banu Uzun için kök hücre ve kan bağışında bulunan Ramazan MeÅŸe ise herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. MeÅŸe konuÅŸmasında ÅŸu sözlere yer verdi; “Kan bağışı yapıyorum, Banu Uzun için buradayım. Herkese yardımcı olmaya çalışırım. Uzun zamandır kan bağışını üç ayda bir yapıyorum. Herkes kan verirse daha iyi olur, bazıları acil kan arıyor, buradan hızlı bir ÅŸekilde temin edilmesi güzel olur.”

Kdz. EreÄŸli ilçesinde düzenlenen kampanyada saat 17.00’ye kadar 55 kök hücre ve 62 kan bağı alındı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo