Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BALIKÇILARDAN,ÖZEL KÖPRÜ!..

BALIKÇILARDAN,ÖZEL KÖPRÜ!..

Ereğli’de olta balıkçıları, avlanmak için en çok tercih ettikleri ada görünümlü kayaya ulaşım sorununu halat ve tahtalardan yaptıkları 15 metre uzunluğundaki köprüyle çözdü.

Kırmacı Mahallesi Ölüce mevkisindeki sahilde kayalıkların en uç noktasındaki etrafı suyla çevrili kayaya ulaşmakta güçlük çeken amatör balıkçılar, buraya köprü yapmaya karar verdi.

En fazla avın yapıldığı kayadan vazgeçemeyen balıkçılar, iki çelik halat ve tahtalar kullanarak 1 haftada asma köprü inşa etti.

Balıkçılardan Taci Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amatör balıkçıların her mevsim Ölüce mevkisindeki sahile akın ettiğini, özellikle en uç noktadaki etrafı suyla çevrili ada görünümlü kayanın tercih edildiğini söyledi.

Söz konusu kayaya çıkmanın çok zor olduğunu, denize düşme ve kayaya atlarken yaralanma riski yaşadıklarını anlatan Ceylan, "Özellikle denizin dalgalı olduğu dönemde kayada avlanmak çok tehlikeliydi ancak balıkçılık bir tutku. Bundan vazgeçmemiz mümkün değil. Biz de sorunu, asma köprü yaparak çözmeye karar verdik" diye konuştu.

Ceylan, yaklaşık 1 hafta boyunca asma köprüyü kurabilmek için mahalle sakinlerinin desteğiyle çalıştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Malzemeleri sırtımızda taşıyarak buraya getirdik. Özellikle jeneratör gibi ağır malzemeleri taşımak çok zor oldu. Kayaları aştık, deniz suyundan etkilenmeyecek şekilde bir sistem kurduk. Yaklaşık 40 dakika orman içinden yürüyerek gittiğimiz sahilde, daha önce tehlikeyi göze alarak ulaştığımız kayaya artık köprüyle rahat şekilde çıkıyoruz. Ayakların kaymaması için tahtaların üzerini ağla kapladık. Buradaki köprümüzü görenler büyük şaşkınlık yaşıyor. Balık avı için katlandığımız zahmet, insanlara ilginç geliyor."

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo