Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

200 BİN KİŞİYE HİZMET!.

200 BİN KİŞİYE HİZMET!.

’25 Eylül-01 Ekim’ tarihleri arasında kutlanan Ä°tfaiye Haftası dolayısıyla Kışla Sanayi Sitesi’nde bulunan Ä°tfaiye Binası’nda bir tören düzenlendi.

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸlayan törene, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Belediye BaÅŸkan Yardımcıları Ä°brahim Cöbek, Alptekin Dursun, bazı belediye meclis üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, itfaiye erleri, öğretmenler, bazı okul müdürleri gönüllü itfaiyeciler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ä°tfaiye erleri ve gönüllü itfaiyeciler Ä°tfaiye Andını okudu.

200 BİN KİŞİYE HİZMET

Çalışmalarında kendilerine desteÄŸini hiçbir zaman esirgemeyen BaÅŸkan Uysal’a, teÅŸekkür eden Ä°tfaiye Müdürü Muhammet Ali AteÅŸ, Kdz. EreÄŸli’de beldeler ve köylerle birlikte yaklaşık 200 bin kiÅŸiye hizmet ettiklerini söyledi.

HER ZAMAN GÖREVE HAZIR

AteÅŸ, “Hizmet etmek için gruplarımızı çoÄŸalttık. Åžuanda Kdz. EreÄŸli’de üç ayrı bölgede görev yapmaktayız. 65 personelimiz, 12 aracımızla 7 gün 24 saat göreve hazırız. Bununla birlikte 5 kiÅŸiden oluÅŸan profesyonel su altı ve su üstü arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 3 yıldızlı dalgıçlarımız ve 3 tane botlarımız mevcut.

PLAJDA 76 OLAYA MÃœDAHALE

Ayrıca plaj bölgelerinde yine 5 kişiden oluşan profesyonel cankurtaranımız vardı. Bu sene yaz sezonunda plaj bölgesinde 76 tane olaya müdahale edilmiş olup herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bunun yanında yıl içinde daha birçok kurtarma olaylarını personelimiz başarı ile gerçekleştirildi.

SADECE YANGIN SÖNDÜRMÜYOR

Törende bir konuÅŸma yaparak itfaiyeciliÄŸin önemine deÄŸinen BaÅŸkan Uysal, itfaiyeciliÄŸin anlamı ve yaptığı iÅŸlerin gitgide arttığını ve deÄŸiÅŸtiÄŸini belirterek, “Eskiden sadece yangın söndürme olarak yapılan itfaiyecilik, bugün ise arama kurtarmadan tutun da doÄŸal felaketlerin tamamında aktif rol alıyor.

İTFAİYEMİZE ÇOK ÖNEM VERDİK

Bizim İtfaiye Müdürlüğümüz gerçekten övüneceğimiz, gurur duyacağımız işler yapıyor. Ben tüm arkadaşlarımı başarılarında dolayı kutluyorum. Bizler göreve geldikten sonra itfaiye birimimize büyük önem verdik. Bizim belediyemiz artık öğrenen bir belediye ve öğrenen bir personel istihdam ediyor.

FELAKETLER HER ZAMAN YERELDÄ°R

Åžunu hep söylerim, felaketler her zaman yereldir. Çözümleri de yereldir. Bundan dolayı bizim bunlarla mücadele edebilmemizin tek yolu eÄŸitimdir. Ä°tfaiye birimize desteÄŸimiz artarak devam edecek.”dedi. BaÅŸkan Uysal, kendi döneminde belediyenin itfaiyeye yaptığı yatırımlardan da söz ederek, ÅŸunları söyledi:

Biz göreve başladıktan sonra 1 tane 32 metrelik hidrolik bir itfaiye aracı aldık. Bir tane de 28 metrelik hidrolik aracımızı baştan aşağı revize ettik. Bir de yer altı yer üstü kurtarma araçlarını özelikle fiber botlarımızı tamamladık. Arkadaşlarımız bizlere eksiklerini söylediler biz de tamamlamanın verdiği gururu yaşıyoruz.

Bunların yanında Çevre ve Åžehircilik Bakanımız Sayın Ä°dris Gülüce’nin katkılarıyla itfaiyemize 8 tonluk arazöz hibe edildi. Bunu da köylerimize su taşımak için kullanıyoruz. Ben Sayın Bakanımıza buradan teÅŸekkür ediyorum.”

UYSAL’A Ä°TFAÄ°YECÄ° BARETÄ° HEDÄ°YE EDÄ°LDÄ°

Yapılan konuÅŸmaların ardından Ä°tfaiye Müdürü AteÅŸ, BaÅŸkan Uysal’a üzerinde isminin yazılı olduÄŸu itfaiyecilerin kullandığı baret hediye etti. BaÅŸkan Uysal, bu hediye üzerine duygulandığını belirterek, babasının da itfaiyeci olduÄŸunu anımsattı ve bu yüzden verilen hediyenin kendisi açısından ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.

Tören hep birlikte İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 301. yıl dönümü pastasının kesilmesi ile son buldu

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo