Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BALIK FİYATLARINDA SON DURUM!.

BALIK FÄ°YATLARINDA SON DURUM!.

Akçakoca ilçesinde iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle balıkçıların denize açılamazken, tezgahlardaki balık fiyatları da yükseldi.  

Karadeniz’de hamsi takibi yapan balıkçılar, kar yağışı nedeniyle limanda bekliyor. Tezgahlarda ise hamsi 15, barbun 30, zargana 20, mezgit ve çinekop 20 liradan satılıyor. 

Akçakoca Su Ãœrünleri Kooperatifi BaÅŸkanı Mustafa KarakaÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Karadeniz’de iki gündür avlanma yapılamadığını söyledi. 

Kar yağışı ile etkisini gösteren fırtına nedeniyle denizde büyük risk bulunduğunu aktaran Karakaş, şunları belirtti:

"GeçtiÄŸimiz hafta limanımızda ciddi bir hareketlilik vardı. Hamsi yüzümüzü güldürdü ama kar yağışı ile birlikte bu sevincimiz boÄŸazımızda kaldı. Yağış öncesinde denize açılan arkadaÅŸlarımız ÅŸu an Kefken, Karasu, Akçakoca açıklarında demir atmış durumda. Trol ve gırgır tekneleri limandaki güvenli bölgede bekliyor. Kar yağışı, denizde durgunluÄŸa sebep olunca bu tezgahlara da yansıdı. Tezgahlarda fiyatlar 2 katına çıktı. 5 gün önce 7 liraya sattığımız hamsi, bugün 15 liradan iÅŸlem görüyor. Hepimiz havaların düzelmesi için dua ediyoruz."

- "Şoklanmış hamsi, bayat anlamına gelmiyor"

Karakaş, balıkçıların denize açılamaması ve ava çıkanların geri gelmemesi nedeniyle tezgahlarda şoklanmış hamsinin satıldığını belirtti.

Bolluk zamanında ÅŸoklanan hamsinin tezgahlarda yerini aldığını aktaran KarakaÅŸ, "Balık satışı yapan arkadaÅŸlarımız dondurucularında bulunan hamsiyi satışa sunuyor. Åžoklanmış hamsi demek bayat hamsi anlamına gelmiyor. VatandaÅŸlarımız güvenle tüketebilir." ifadelerini kullandı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo