Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAKKA’dan bilgilendirme

BAKKA’dan bilgilendirme

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ‘2018 yılı Küçük Ölçekli Altyapı ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları’ kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleÅŸtirildi.


TOPLAM 12 MÄ°LYON LÄ°RA HÄ°BE

BAKKA Uzmanı Öznur Çapraz, EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası’nın konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuÅŸmada, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının daha çok Turizm Altyapısının geliÅŸtirilmesine yönelik olduÄŸunu söyledi. Bu kapsamda ise 12 milyon toplam bütçeye sahip hibe verdiklerini belirten Çapraz, şöyle dedi:
“Önceliklerimiz kısaca doÄŸal, tarihi ve kültürel açıdan potansiyeli olan bölgelerde turizmin geliÅŸtirilmesine yönelik altyapı çalışmaları. Ä°kinci önceliÄŸimiz ise alternatif turizmin geliÅŸtirilmesi için gerekli altyapı çalışmaları olarak belirlendi. Destek tutarımız proje başına maksimum 1 milyon liradır. Alt limitimiz ise 250 binlira. Oranlarda yüzde 25 ile yüzde 75 arasında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın vermiÅŸ olduÄŸu hibe desteÄŸi deÄŸiÅŸmektedir. Uygunluk kriterlerine baktığımızda da baÅŸvuru sahipleri ve ortakları hemen hemen aynı kriterlere sahip, tek bir fark var; ortaklarının Zonguldak, Karabük ya da Bartın’da ÅŸubesi olmasa da olabiliyor. Fakat baÅŸvuru sahiplerinin hepsi bu saydığımız Ä°l’lerde olmalı. Bunlar kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluÅŸlar genel itibariyle. Projemizin süresine geldiÄŸimizde Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programımızda hibe süremiz, yani destek ve bu iÅŸlerin tamamlanması için gereken süre; minimum 9 ay maksimumda 18 ay olarak belirlenmiÅŸ durumda. Uygulama yeri de daha önce belirttiÄŸimiz gibi Zonguldak, Karabük ve Bartın için geçerli.”

8 MÄ°LYON LÄ°RA AYRILDI
Çapraz, ’Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’ hakkında da bilgiler vererek ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Bu programın amacı, yine Zonguldak, Karabük ve Bartın bölgesinde dezavantajlı kesimi de gözeterek sosyal sermayenin ekonomik ve sosyal hayata katılımını saÄŸlamak, toplumun tüm kesimlerinin yaÅŸam kalitesini ve refah düzeyini yükseltmek. Bununla birlikte yine iki alt önceliÄŸimiz var; bunların da ilki dezavantajlı grupların (engelli, kadın, çocuk, yaÅŸlılar vb.) sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının saÄŸlanması için eÄŸitim yoluyla iÅŸgücü piyasasına kazandırılması. Ä°kinci öncelik eÄŸitim ve sosyal hizmetlerde yenilikçi yöntem ve uygulamalarla insan kaynağının geliÅŸtirilmesi ve hizmet kalitesinin arttırılması. Toplam proje bütçemiz 8 milyon liradır. Proje başına da maksimim 300 bin lira veriyoruz, minimum da 50 bin lira veriyoruz.”
Çapraz, her iki program için de son başvuru tarihinin 6 Nisan 2018 tarihi olduğunu kaydetti. Program, BAKKA Uzmanının KAYS sistemine giriş detaylarını sunu eşliğinde anlatması ve soru-cevapla devam etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo