9 o C Kdz. Ereğli

Bakan Ziyaretine Erdemir’Den Açıklama

Gündem 7 yıl 5 ay 13 gün 4 saat 30 dakika önce 1799

Haberi Paylaşın

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün, Erdemir’in otomotiv çeliği konusundaki faaliyetlerine ilişkin sorusunu yanıtlayan Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, grubun mevcut üretimiyle iç piyasanın yaklaşık %40’ına cevap verebildiğini aktararak, çalışmaları devam eden yeni “Galvanizleme Hattı” ve geliştirilen yeni çelik kaliteleri ile bu oranın %70 seviyesinin üzerine çıkabileceğini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin en büyük çelik üreticisi Erdemir Grubu’nu ziyaret etti.

Erdemir Kurumsal İletişim Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre ; Zonguldak’taki programı kapsamında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na gelen Bakan Özlü ve beraberindeki heyet, fabrika gezilerine ülkemiz çelik sektöründe bir ilk olma özelliği taşıyan “Erdemir Ar-Ge Merkezi”nden başladı. Bakan Özlü, ülkemiz ekonomisi için oldukça önemli olan Ar-Ge merkezini yakından inceledi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Faruk Özlü burada yaptığı konuşmada günümüz rekabet dünyasında ileri teknolojilerin, katma değeri yüksek ürünlerin ve bu ürünlerin üretimine yönelik yatırımların önemine dikkat çekti.

ÇELİK VE OTOMOTİV SEKTÖRÜ KONUŞULDU

Bakan Faruk Özlü’nün, Erdemir’in otomotiv çeliği konusundaki faaliyetlerine ilişkin sorusunu yanıtlayan Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır da, otomotiv sektörünün en önemli müşterileri arasında yer aldığını belirterek, grubun mevcut üretimiyle iç piyasanın yaklaşık %40’ına cevap verebildiğini aktardı. Pandır, çalışmaları devam eden yeni “Galvanizleme Hattı” ve geliştirmekte olduğumuz yeni çelik kaliteleri ile bu oranın %70 seviyesinin üzerine çıkabileceğini söyledi. Çeliğin diğer hammaddelere göre daha çevreci ve daha az maliyetli bir materyal olduğunun altını çizen Ali Pandır, sektör daha hafif ve mukavemeti yüksek ürünler geliştirmeyi sürdürdükçe çeliğin otomotivde her zaman ana malzeme olacağını da vurguladı.

GÜMÜŞ BARET HEDİYE EDİLDİ

Erdemir Ar-Ge Merkezi’ndeki görüşmelerinin ardından Faruk Özlü, ziyaretine Erdemir’in üretim tesislerinden devam etti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Erdemir programı, Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır ve Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan tarafından ziyareti anısına isminin yazılı bulunduğu gümüş bir baretin kendisine takdim edilmesiyle son buldu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 21 saat 28 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 9 saat 29 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 5 saat 56 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 4 saat 57 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 10 saat 50 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 19 saat 34 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 8 saat 23 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
1 gün 20 saat 59 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !