Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AYNI AİLEDEN 8 KİŞİ ÇATIDA !

AYNI AİLEDEN 8 KİŞİ ÇATIDA !

Ereğli`de intihar girişimi. Aynı aileden 8 kişi çatıya çıktı. Ekipler olay yerinde


 

Karadeniz Ereğli ilçesinde ikamet ettikleri 2 katlı binanın iskanındaki hukuki süreçler nedeniyle mağdur edildiklerini iddia eden Akkayaoğlu ailesinin 8 ferdi, evlerinin çatısına çıkarak intihar edeceklerini duyurdu.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Aile adına konuşan Nezahat Akkayaoğlu, daha önce Ereğli Belediyesi'ne başvuruda bulunduklarını ve binada yaşanan sorunların çözümü için girişim yaptıklarını, Ereğli Belediye Meclisi'nden imar revizyonunun geçmeyeceği duyumları üzerine mağdur duruma düşeceklerini belirterek Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz gelmediği sürece çatıdan inmeyeceklerini söyledi.

Olay yerine gelen Ereğli Kaymakam Vekili Vedat Yılmaz ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ailenin eylemine son vermesini istedi.

Yılmaz, aileye seslenerek;

"Ben senin için buraya geliyorum. Senin vatandaşlık görevin de burada infial yaratacak olaylar yapmamak. Sen hukuki olarak yapacaklarını takip et. Bütün ambulans, itfaiye, polisi burada tutmuşsun. Senin hukuk yolun var, bu yola girmiyorsun. Sorunun çözümü için Valimiz sizleri davet etti, birlikte gideriz anlatırız, eyleminize son verin" dedi.

Posbıyık da söz konusu alanda ev gözükmediğini bunun için belediyenin tapuya alanda ev var şerhi koydurduğunu anlatarak şunları söyledi;

"Bize daha önce defalarca geldiniz. Dedik ki, 'bir hata yapmışsınız, beton dökerken bile izin almamışsınız, ruhsat almışsınız iskan almamışsınız, bu arazide ev yok gözüküyor. Biz güzergahta yol açmaya başlayınca burada evin olmadığı görüldü, sizler de yandım Allah diye bana geldiniz. Ben de, 'Halil Posbıyık sözü sizi kurtaracağım' dedim. Böyle çatıya çıkmakla bilmem neyle bu işler olmaz. Sen çatıda kendini yakabilirsin ben kanunsuzluk yaparsam devlet beni ağır cezaya gönderir. Sen böyle yaparsan ben evini kurtaramam. Evi tapuya bildirdim, burada ev var dedim. Önümüzdeki günlerde revizyon var dedim. Revizyonda da parsel boyutları bin metreden aşağıya olmaz. Senin parselinde yasaları zorlayacağız. Senin arazin kadar bir yere çıkartıp tapulu arazi haline getireceğiz. Bana geliyorsun, 'Allah razı olsun başkan' diyorsunuz. Birden bire çatıya çıkıyorsunuz, anlayamıyorum. Çatıya değil minarenin tepesine de çıkmış olsan ben yasa harici bir şey yapamam. Revizyonu çıkartmamızı engelliyorlar. Mevcut iktidarın buradaki yöneticileri görüşlerini göndermiyorlar biz de revizyonu çıkartamıyoruz. Kendimi yakacağım diye hiçbirşey çözemezsin. Sen yanmayasın diye ben mi yanayım? Defalarca anlattım, elimden geleni yaptım, başına bela gelmesin diye tapuya şerh koydum."

Yaklaşık 4,5 saat süren görüşmelerin ardından Kaymakam Vekili Yılmaz, Nezahat Akkayaoğlu'nu telefonla Vali Mustafa Tutulmaz ile görüştürdü. Bu görüşmenin ardından aile fertleri çatıdan indi.

AYNI AİLEDEN 8 KİŞİ ÇATIDA !

Ereğli`de intihar girişimi. Aynı aileden 8 kişi çatıya çıktı. Ekipler olay yerinde

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
üzgün1
kızgın1
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo