22 o C Kdz. Ereğli

AVUKATLAR PEŞ PEŞE AÇIKLAMA YAPTI !

Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ın Avukatı Betül Bekar’dan açıklama geldi.

Gündem 10 ay 25 gün 8 dakika önce 1227

Haberi Paylaşın

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş’ın avukatı Hasan tuzcu tarafından yapılan açıklamanın basında yer almasının ardından, Eski Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ın Avukatı Betül Bekar’dan yanıt geldi.

Avukat Bekar, Yusuf Ziya Odabaş’ın şüpheli olduğu mermi ile tehdit konulu olayda savcılık tarafından verilmiş olan karara itiraz edildiğini belirterek, “hukuki süreç Sulh Ceza Hakimliği nezdinde sürmektedir. Henüz kesinleşmiş bir karar yoktur” dedi.

Karşı tarafın açıklamasında, Odabaş’ın ‘MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret etmediğini, soruşturmanın sürdüğünü, hakaretin işlenmediğine dair kesin deliller olduğunu söylediğini süren Avukat Bekar, “Gerçek oldukça farklıdır. “Savcılık makamı tarafından Yusuf Ziya Odabaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye hakareti ile ilgili suç soruşturması tamamlanmıştır. Devlet Bahçeli’ye hakaret suçu ile ilgili olarak Karadeniz Ereğli 1. Asliye Ceza Mahkemesinde 2023/282 Esas numaralı dosya ile dava açılmıştır. Sanık Yusuf Ziya Odabaş’ın yargılanmasına 14.12.2023 tarihinde başlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Avukat Bekar,Cumhurbaşkanına hakaret suçu ile ilgili olarak, bu suç kanunlarda özel olarak düzenlendiğinden tefrik kararı alınmış olduğuna dikkat çektiği açıklamasında, “savcılık tarafından soruşturma izni verilmesi için dosya Adalet Bakanlığı’na intikal ettirilmiştir. Yusuf Ziya Odabaş hakkında fezleke düzenlenmiş, bu fezleke Adalet Bakanının incelemesine sunulmuştur” dedi.

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 13 saat 57 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
6 gün 14 saat 52 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
3 gün 18 saat 19 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
4 gün 9 saat 15 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
2 gün 13 saat 30 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
15 saat 56 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
4 gün 8 saat 59 dakika önce TAKLA ATTI !
2 gün 16 saat 18 dakika önce ÇAVDARLI – UZUNMEHMET BAĞLANTI YOLU !
4 gün 9 saat 13 dakika önce BOZHANEDE KAZA !