Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AVUKATLAR PEŞ PEŞE AÇIKLAMA YAPTI !

AVUKATLAR PEŞ PEŞE AÇIKLAMA YAPTI !

Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ın Avukatı Betül Bekar’dan açıklama geldi.


Türk Metal Sendikası Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yusuf Ziya OdabaÅŸ’ın avukatı Hasan tuzcu tarafından yapılan açıklamanın basında yer almasının ardından, Eski Türk Metal Sendikası Karadeniz EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Yakup Yılmaz’ın Avukatı Betül Bekar’dan yanıt geldi.

Avukat Bekar, Yusuf Ziya OdabaÅŸ’ın şüpheli olduÄŸu mermi ile tehdit konulu olayda savcılık tarafından verilmiÅŸ olan karara itiraz edildiÄŸini belirterek, “hukuki süreç Sulh Ceza HakimliÄŸi nezdinde sürmektedir. Henüz kesinleÅŸmiÅŸ bir karar yoktur” dedi.

 

Karşı tarafın açıklamasında, OdabaÅŸ’ın ‘MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret etmediÄŸini, soruÅŸturmanın sürdüğünü, hakaretin iÅŸlenmediÄŸine dair kesin deliller olduÄŸunu söylediÄŸini süren Avukat Bekar, “Gerçek oldukça farklıdır. “Savcılık makamı tarafından Yusuf Ziya OdabaÅŸ’ın CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye hakareti ile ilgili suç soruÅŸturması tamamlanmıştır. Devlet Bahçeli’ye hakaret suçu ile ilgili olarak Karadeniz EreÄŸli 1. Asliye Ceza Mahkemesinde  2023/282 Esas numaralı dosya ile dava açılmıştır. Sanık Yusuf Ziya OdabaÅŸ’ın yargılanmasına 14.12.2023 tarihinde baÅŸlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Avukat Bekar,CumhurbaÅŸkanına hakaret suçu ile ilgili olarak, bu suç kanunlarda özel olarak düzenlendiÄŸinden tefrik kararı alınmış olduÄŸuna dikkat çektiÄŸi açıklamasında, “savcılık tarafından soruÅŸturma izni verilmesi için dosya Adalet Bakanlığı’na intikal ettirilmiÅŸtir. Yusuf Ziya OdabaÅŸ hakkında fezleke düzenlenmiÅŸ, bu fezleke Adalet Bakanının incelemesine sunulmuÅŸtur” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo