Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

BASIN MENSUPLARI Ä°LE BÄ°R ARAYA GELDÄ°

Dikmen, aday adaylığı gerekçelerini, projelerini ve hedeflerini açıkladı.


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, Erdemir Mühendisler Derneği salonunda düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, aday adaylığı gerekçelerini, projelerini ve hedeflerini açıkladı.

Belediye BaÅŸkanlığı hayalinin çocukluk yıllarından bu yana var olduÄŸunu söyleyen Dikmen, “40 yıldır Karadeniz EreÄŸlimize hizmet etmeyi hayal ediyorum. Benim için Belediye BaÅŸkanlığı, MilletvekilliÄŸi hatta (küçümsemek gibi olmasın) Bakanlıktan daha da önemli.” diyen Dikmen, “MesleÄŸim ve iÅŸim gereÄŸi Dünyanın bir çok ülkesini gezdim, Türkiye'den güzel ülke görmedim. Türkiye'nin hemen hemen her kentini dolaÅŸtım, Karadeniz EreÄŸli'den güzeli yok” dedi.

 

CHP’deki üyelik ve yöneticilik geçmiÅŸinden de bahseden Muhittin Dikmen, sözlerini şöyle sürdürdü. “Ä°lçemiz dışında Ankara’da da ziyaretlerim oldu. Milletvekillerimizi ve Türk Metal Sendikası Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yusuf Ziya OdabaÅŸ’ı ziyaret etti. Bunun yanı sıra Genel BaÅŸkanımız Sayın Kemal KılıçdaroÄŸlu ile tamamen nezaket amaçlı bir görüşmem oldu. Önümüzdeki günlerde EreÄŸli’de bir de irtibat bürosu açacağım, Burada vatandaÅŸlarımızla bire bir görüşme imkanı bulun, önerilerini alacağım. Kent Konseyinin daha aktif çalışmasına imkan saÄŸlayacağım. Muhtarlarımız ile ile sürekli diyalog halinde olacağım. Belediye BaÅŸkanı seçildiÄŸim taktirde 2012 model olan motosikletime binip, ÅŸehri dolaÅŸacağım, esnafımızla sohbetler bulunacağım. EreÄŸlimizden genç beyin göçünü önlemek için çalışmalar yapacağım. Çünkü EreÄŸlimizin önemli sorunları var. EreÄŸli kent meydanı, belediye binası, kaymakamlık, emniyet binasını, üniversiteyi hak ediyor ama en önemlisi ‘Ä°l olmayı’ hak ediyor. Ama maalesef engelliyor. EreÄŸli bu konuda silkinmesi lazım.yeter ya..! MesleÄŸim ve iÅŸim gereÄŸi Dünyanın bir çok ülkesini gezdim, Türkiye'den güzel ülke görmedim. Türkiye'nin hemen hemen her kentini dolaÅŸtım, Karadeniz EreÄŸli'den güzeli yok.”

SORULARI DA YANITLADI

Toplantıda basın mensuplarının çeÅŸitli sorularını da yanıtlayan Dikmen, partideki ‘deÄŸiÅŸim rüzgarını’ olması gerektiÄŸini savunda ancak, “bunu sadece genel baÅŸkan deÄŸiÅŸimi olarak deÄŸil, tüzükte yapılacak deÄŸiÅŸim açısından söylüyor. Cumhuriyete-demokrasiye inancım sonsuz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

Aday gösterilmesine yönelik soruya ise” halkla iç içe olmamdan dolayı partimin beni tercih etmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu güne kadar yaptıklarım ortada, partim bunları deÄŸerlendirir ve beni aday göstermek zorunda kalır” diye konuÅŸtu.

Adayılğı halinde oluÅŸacak belediye Meclisi’nde kadın kotasının ise “31 Meclis üyesinden en az 14’ü kadın olmalı” diye yanıtlayan Dikmen, Belediye Meclisi’nin ‘yüce’ olduÄŸunu, aynı zamanda BaÅŸkanı da denetlemesi gerektiÄŸini savundu.CHP Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Adayı Ä°ÅŸ Ä°nsanı Muhitti Dikmen yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından, beraberinde eÅŸi Tunay Dikmen, Kızı Zeynep Genç ile birlikte Mühendisler DerneÄŸi bahçesinde gazetecilerle hatıra fotoÄŸrafı çektirdi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Nihat Partlak

26 Ekim 2023 - 00:54

Dürüst ve saygılı bir insan belediye ye hizmet etmesi bizim için Ereğli için çok güzel olacaktır.Yolun açık olsun.Seni seviyoruz.

Yorum Yazın

Canlı Radyo