Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Av tüfeği ile vuruldular…

Av tüfeği ile vuruldular…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde av tüfeği ile vurulan 2 doğan, veteriner hekimlerin müdahalesinin ardından sağlığına kavuştu.


İlçeye bağlı Pınarcık ve Deli Hakkı köylerinde avcılar tarafından vurulan iki doğan, duyarlı vatandaşlar tarafından tedavileri yapılmak üzere özel bir veteriner hekimliğine getirildi. Saçmalardan dolayı kanatlarında ve kemiklerde kırılmalar meydana gelen Doğan kuşları çekilen röntgenin ardından tedavilerine başlandı.

Yapılan baÅŸarılı ameliyatlar sonrasında tedavileri kafeslerinde devam edilen doÄŸan kuÅŸları ile ilgili bilgi veren Veteriner hekim Hülya Delin, DoÄŸan kuÅŸlarının tedavilerine devam edildiÄŸini, beslemedikleri için kendi elleriyle beslediklerini kaydetti. Delin açıklamasında “Cuma günü kliniÄŸimize vatandaÅŸlar tarafından getirildi bu kuÅŸumuz. Önce röntgenini çektik. Röntgeninde kemiÄŸinin saçma ile parçalandığını, darmadağınına yakın bir parçalanma yaÅŸamış kemiÄŸi. Pazar günü bunu operasyona aldık. Kırık kemiÄŸinin parçalarını düzelttik. Kalan kemiklerin arasındaki baÄŸlantıyı saÄŸladık. Önce tabi ÅŸoka giriyorlar bu durum karşısında. Ä°ki gün ÅŸok tablosunun düzelmesi için bekledik. Artık tabi kendi baÅŸlarına tabi ki beslenemiyorlar. VahÅŸi hayvan olduÄŸu için. Biz beslemelerini yaptık. Bu kuÅŸumuzda Pazar günü Delihakkı tarafından yine duyarlı vatandaÅŸlarımız tarafından kliniÄŸimize getirildi. Bu kuÅŸta yine bir yaralanma yaÅŸamış. Bu ÅŸok tablosu vardı sadece kuÅŸumuzda. Bunun antibiyotik tedavisi ve sprey tedavisi yaptık. BaÅŸ bölgesinde yine aynı ÅŸekilde bir izi var. Maviliklerden belli oluyor. Buda ÅŸimdi çok iyi. Ä°nÅŸallah en kısa zaman da Milli Park’a teslim edeceÄŸiz ikisini de. Ä°kisi de saÄŸlığına kavuÅŸacak inÅŸallah en kısa sürede” dedi.

Av tüfeği ile vuruldular…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde av tüfeği ile vurulan 2 doğan, veteriner hekimlerin müdahalesinin ardından sağlığına kavuştu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo