Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ARMUTÇUK MADEN ŞEHİTLERİ ANILDI

ARMUTÇUK MADEN ŞEHİTLERİ ANILDI

103 madencinin hayatını kaybettiği grizu faciasının yıldönümünde maden şehitleri anıldı.


Genel maden İşçileri Sendikası (GMİS) basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 103 Madencinin yaşamını yitirdiği facianın meydana geldiği ocak önünde sabah saatlerinde düzenlenen törende, Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, burada yaptığı konuşmada, bölge halkının 175 yıldır yerin yüzlerce metre altında kömür ürettiği madencilik sektörünün, dünyanın en riskli mesleklerinin başında geldiğini savundu.

Mutlu, maden ÅŸehitlerinin yakınlarının kamuda istihdam edilmesiyle ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinden memnunluk duyduklarını,TTK’nın da üretimini artırarak ülke ekonomisine daha çok katkı saÄŸlayabilmesi için işçi açıklarının bir an önce giderilmesi gerektiÄŸini belirterek, ÅŸunları kaydetti:

YETERLİ İŞÇİ OLMADAN ÜRETİM ARTMAZ

“Bölgede 175 yıldır kömür üretimi süresinde büyük acılar yaÅŸadık. Yaklaşık 5 bin maden ÅŸehidimiz var. Maden ÅŸehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık ve asla unutmayacağız. Tüm maden ÅŸehitlerimizi rahmet, sevgi ve saygıyla anıyoruz. 3 Mart’ta maden ÅŸehitlerimizin yakınlarının kamuda istihdamıyla ilgili usul ve esasları belirleyen yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. TÃœRK-Ä°Åž Genel BaÅŸkanımız Atalay’a, siyasetçilerimize, destek ve katkı veren herkese teÅŸekkür ediyoruz. Türkiye’nin kömüre ihtiyacı var, kömür de burada var.  Ancak yeterli işçi olmadan kömür üretimini artıramayız. Kurumda yaÅŸanan işçi açıklarının, işçi saÄŸlığını ve iÅŸ güvenliÄŸini tehdit eder noktaya geldiÄŸini her platformda ısrarla söyledik, söylüyoruz.”

MADENCİNİN DEPREMDEKİ ÇALIŞMALARI

Gmis Genel Başkan Yardımcısı Mutlu, maden işçisinin sadece kömür üretmekle kalmadığını, yaşanan doğal felaketlerde de yardıma koştuklarını hatırlattığı konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“KahramanmaraÅŸ merkezli deprem bölgesinde Gönüllü 3800 maden ve 51 MTA işçisi arkadaşımız ile arama-kurtarma çalışmalarına katıldık. Biz de Genel Maden İşçileri Sendikası yönetim kurulları olarak deprem bölgesindeydik. Bu büyük felakette madenciler olarak enkaz altından duyduÄŸumuz her nefese yetiÅŸmeye çalıştık. Girilemez denilen en riskli enkazlara büyük bir cesaret ve tecrübeyle girerek 350 insanımızı o enkazların altından saÄŸ çıkararak sadece o insanlara deÄŸil ülkemize de bu acı günlerde umut olduk. Maden işçisi, yeraltında olduÄŸu gibi yerüstünde de ülkemiz için ne kadar önemli olduÄŸunu bir kez daha göstermiÅŸtir. Deprem bölgesindeki üstün çalışmalarınız ve insani yaklaşımlarınızla ülkemizin kahramanları oldunuz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Tüm kahramanlarımızın alınlarından öpüyorum. Deprem bölgesinde büyük özverilerle çalışan tüm arama-kurtarma ve yardım ekiplerine ayrıca teÅŸekkür ediyoruz. Biz madenciler, ülkemizin bize ihtiyacı olduÄŸu her yerde ve her an göreve hazırız.”

DUALARLA MADENE Ä°NDÄ°LER

Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Niyazi UÄŸur, AK Parti EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı saffet Bozkurt, CHP EreÄŸli Ä°lçe baÅŸkanı Hikmet Uzuner, MHP EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Rahman Demirtürk, Ä°YÄ° Parti EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Ä°zzet Ä°yiol, EreÄŸli Ä°lçe Jandarma Komutanı Ali Akca, Ä°lçe Emniyet Müdürü Hasan Ãœnlü, TTK Armutçuk Müessese Müdürü Faik Alp, AmelebirliÄŸi BaÅŸkanı Åženol Yücel, Zonguldak Maden Åžehitleri Aileleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Çetin YiÄŸit, GMÄ°s yöneticileri,  bazı siyasi parti belde baÅŸkanları, sivil toplum kuruluÅŸ baÅŸkan ve temsilcileri, madenci yakınları ile madencilerin katıldığı programda, okunan Kur-an’ı Kerim ardından edilen dua sonrası maden işçileri ocaÄŸa indi.

 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo