Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Arılara fısıldayan adam, arı gibi çalışıyor

Arılara fısıldayan adam, arı gibi çalışıyor

Zonguldak ili Ereğli ilçesindeki kısa adı ZAYBİR olan Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği’nin eski Başkanı Selahattin Güney üniversite öğrencilerine burs verebilmek amacıyla bez torba üretip sattığını bildirdi.


Güney, gazetecilere yaptığı açıklamada, Göktepe mahallesi Küçük Yalı sokaktaki evinde sürdürdüğü bal üretiminin yanı sıra, gerek arıcılık sektörüne bazı kolaylıklar sağlamak, gerekse eğitime katkıda bulunmak üzere çeşitli çalışmalar yaptığını söyledi. Bunlardan birinin de, arı üreticilerinin bal kavanozlarını koyabilecekleri bez torba üretimi olduğunu anlatan Güney, şöyle dedi:
“GeçtiÄŸimiz yıl özellikle marketlerde uygulama konulan ‘plastik poÅŸete karşı önlemler’ kapsamında, ben de böyle bir çalışma baÅŸlatmıştım. Hasat döneminde bal üreticilerimizin satışa sunacakları balları koydukları kavanozlar için iki ayrı ölçüde bez torbalar yapmıştım. Ä°ki kavanozluk (30x25) ve bir kavanozluk (18x18) ölçülerinde, çuval bezinden dikerek ürettiÄŸim torbalara, bal üreticilerimizden önemli talep gelmiÅŸti. Torba satışlarından elde ettiÄŸim gelirin tamamını da üniversiteye giden öğrencilerimize burs olarak vermiÅŸtim. Bu yıl da, gelen talep üzerine aldığım 100 metre çuval bezinden, evimin balkon kısmında oluÅŸturduÄŸum dikim tezgahında tekrar bez torba dikmeye baÅŸladım. Ä°lk etapta Samsun’daki bir öğretmen arkadaşımızdan 200 adet sipariÅŸ geldi. Bu sayının artacağına inanıyorum. Geçen yıl olduÄŸu gibi, elde ettiÄŸim geliri öğrencilere burs olarak dağıtacağım. Bu vesileyle eÄŸitime de katkı saÄŸlamanın huzurunu yaşıyorum.”
63 yaşındaki Selahattin Güney, geçtiÄŸimiz yıllarda iki kez girdiÄŸi Ãœniversite Seçme Sınavı’nda (ÖSS) barajı aÅŸmış, ancak istediÄŸi bölümü kazanamadığından tercih yapmamıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo