Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ARAMA KURTARMA TATBİKATI

ARAMA KURTARMA TATBÄ°KATI

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Servis ve Devrek Belediyesi itfaiye ekiplerince, arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Devrek ilçesine baÄŸlı Özbağı köyündeki Madenciler Åželalesi’nde uygulamaya konan senaryo gereÄŸince, bölgeye gezmeye gelen 4 kiÅŸinin yaralandıkları ihbarı üzerine 112 Acil Servis, UMKE ve itfaiye ekipleri bölgeye intikal etti.

Yaralıların bulunduğu bölgeyi belirleyen 20 kişilik ekip, halat yardımıyla vadiye inerek yaralılara ulaştı.

Ekipler, senaryo gereği şelalenin kenarına düşen 2 yaralıdan birine kalp masajı yaparak müdahale etmelerinin ardından, halata bağlanan yaralılar sedye aracılığıyla çıkartıldı. İki yaralı, daha sonra Devrek Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Åželalenin üst tarafında kurtarılmayı bekleyen iki yaralı ise UMKE ve Devrek Arama Kurtarma ekipleri tarafından halat yardımıyla kurtarılarak sedyeyle güvenli alana taşınmalarının ardından hastaneye kaldırıldı. 

İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarılı geçen tatbikatta iki UMKE ve iki ambulansın yanı sıra bir kurtarma aracı ve 25 kişinin görev aldığını belirterek, "UMKE ekiplerinin tatbikatları aralıksız devam ediyor. Ekiplerimiz olası enkaz ve doğal afetlere profesyonel şekilde müdahale için hazırlar" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo