Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ARALARINDA ARDA TURAN’DA VAR

ARALARINDA ARDA TURAN’DA VAR

Para topladılar, cami inşasına bağışladılar


Karadeniz EreÄŸli’de bazı çocukların, biriktirdiklerin bayram harçlıklarını, inÅŸası süren camiye yararına bağışladıkların bildirdi.
Edinilen bilgiye göre, ilçenin Pembeciler Köyü’nde köy ile aynı ismi taşıyan Cami Yaptırma, YaÅŸatma ve Köyü GüzelleÅŸtirme DerneÄŸi önünde stant açan çocuklar Arda Turan, Menef Ural, Cemre Ergün, Emin Ergün, Nisa Uysal, Yigit Ural, Evre Uysal, bayram harçlıkları ile aldıkları çeÅŸitli yiyecek ve içecek ve kullanılabilecek eÅŸyaları satışa sundular.
Gün içinde elde ettikleri toplam 1600 lirayı makbuz karşılığı derneÄŸe teslim eden çocuklar, çektirdikleri video ile  “camimize bir tuÄŸla da siz koyun” diyerek köy halkını yardıma davet ettiler.
MUHTAR: BU GENÇLİK VARKEN...
Pembeciler Köyü Muhtarı Mustafa Kocabıyık, gazetecilere açıklamasında köy halkı olarak cami yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Bu kapsamda, cami için zaman zaman bağışları da kabul ettiklerini belirten Kocabıyık, şöyle dedi:
“Bu giriÅŸimimize köyümüzdeki 7’den 70’e, gencimiz yaÅŸlımız katkıda bulunuyor. Kurban Bayramının ikinci günün de köyümüzün yetiÅŸkin çocukları cami inÅŸaatına yardım için satış tezgahı kurmuÅŸlar, burada yaptıkları satıştan elde edilen miktarı cami derneÄŸimize bağışlıyorlar. Bu desteklerinden dolayı baÅŸta gençler olmak üzere köy halkına teÅŸekkür ediyorum. Çocuklarımızın hepsinin ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum. Burada bu gençlik varken, biz bu iÅŸi baÅŸaracağımıza inanıyorum.”
Diğer yandan, çocukların girişimi, stanttan alış veriş yapan ve bağışta bulunan köy halkı tarafından da takdirle karşılandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran5
kızgın1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Necati Kurt

12 AÄŸustos 2019 - 22:39

Kumbaralarda biriktirilen paraları yardim amaçlı vermekte moda oldu artık.Devlet ve diyanet ne güne duruyor, kiliselere yardım yapilmaktan camilerimize sıra gelmiyor

Suat Korucu

12 AÄŸustos 2019 - 22:38

O caminin ilk kolonları dikilirken gitmiştim imkanı olan varsa gidip bi ziyaret etsin devlet malzemelerini falan karşılamış sadece işçiler için maddi açıdan biraz destek sağlanırsa iyi olur.Muhtar çok çabalıyor çabasından dolayıda teşekkür ediyorum.

Yorum Yazın

Canlı Radyo