Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ANLAŞTILAR !.

ANLAÅžTILAR !.

2 yılı kaosayan sözleşmede taraflar anlaştı.


Ereğli Tat Metal ile iş yerinde yetkili Türk Metal Sendikası arasında süren 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi anlaşma ile sonuçlandı.

1 Ocak 200’den geçerli sözleÅŸme görüşmelerinin yasal sürecinin uzlaÅŸmazlıkla tamamlanması ardından yine yasa gereÄŸi ‘Arabulucu’ya gidilmiÅŸti.

Arabulucu sürecinde de zaman zaman bir araya gelen taraflar, son olarak Tat Metal yönetiminin isteÄŸi üzerine bugün, Büyük Anadolu EreÄŸli Otel’de bir kez daha bir araya geldiler.

Yapılan görüşmede, taraflar tüm maddeler üzerinde anlaşmaya varırken, 2 yılı kapsayan sözleşme protokolü de Ercan ile Tat Metal AŞ. Genel Müdürü Remzi Örnek arasında imzalandı.

ANLAÅžMANIN DETAYLARI

Åžirkette çalışan 320 işçiyi kapsayan sözleÅŸmede, tarafların yaptıkları anlaÅŸmaya göre; ilk etapta saat ücretleri geçmiÅŸte 9.05’in altında kalanların tamamı, 9.05’e yükseltildi. Ardından ise “yıl X 7 kuruÅŸ” zam eklenen artışa göre Kıdem Zammının da uygulanacağı ÅŸartlarda, işçilerin saat ücretlerine ayrıca yüzde 16 zam uygulanması kararlaÅŸtırıldı.

İkramiyelerde de yüzde 20 gün ilave yapılan sözleşmede, sosyal haklardaki artış ise enflasyona bağlandı.

Taraflar arasındaki sözleÅŸmede ilk kez ise ‘Tamamlayıcı SaÄŸlık Sigortası” kabul edildi.

Söz Konusu sözleşme 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2021 olmak üzer e2 yılı kapsıyor.

ERCAN İŞÇİYE SESLENDİ

GerçekleÅŸtirilen Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesinin ardından Tat Metal’e geçen Türk Metal Åžube BaÅŸkanı Metin Ercan, burada üyelerine hitaben yaptığı konuÅŸmada, sözleÅŸmede kazanılan hakları anlatırken, “en güzel sözleÅŸme masa başında bitirilen sözleÅŸmedir. Sizden aldığımız güç ile hep birlikte verdiÄŸimiz mücadele sonucu, çalışanın alın terinin karşılığını aldık. Hayırlı, uÄŸurlu olsun. Allah, ailelerinizle birlikte güzel günlerde harcamak nasip etsin” dedi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran2
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo