Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AMELEBİRLİĞİ EYLEMİ!.

AMELEBİRLİĞİ EYLEMİ!.

Zonguldak’ta, bir grup maden işçisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AmelebirliÄŸi Biriktirme ve YardımlaÅŸma Sandığı’nın (AmelebirliÄŸi) Ankara’da bulunan misafirhanesinin restorasyon karşılığı iÅŸletmesinin özelleÅŸtirileceÄŸi iddiası üzerine eylem yaptı.

Kent merkezinde bulunan Madenci Anıtı önünde toplanan yaklaşık 30 maden işçisi, "Amelebirliği misafirhanesi maden işçisinindir özelleştirilemez" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan işçi Vural Saraç, AmelebirliÄŸi yönetim kurulu tarafından alınan karar doÄŸrultusunda sandığın Ankara’da bulunan misafirhanesinin restorasyon karşılığı 10 yıllığına kiraya verileceÄŸini ve maden işçileri ile yakınlarının konaklaması için yüzde 12 kontenjan ayrıldığını öğrendiklerini söyledi.

Sandığın kuruluÅŸ amacının maden işçilerinin ve ailelerinin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden desteklenmesi olduÄŸunu ifade eden Saraç, "Maden işçileri olarak geçmiÅŸte AmelebirliÄŸi’nde işçiler aleyhine yapılmaya çalışılan her türlü yanlışa demokratik yollardan tepkimizi gösterdik. Bugün de yapılmaya çalışılan yanlışa tepkimizi demokratik yollardan göstermekten asla geri durmayız. AmelebirliÄŸi misafirhanesi bizimdir ve bizim kalacak. BaÅŸka kurum, ÅŸirket veya kiÅŸilere hiçbir ÅŸekilde devredilemez. Maden işçileri ve Zonguldaklılar olarak buna göz yummayacağız" diye konuÅŸtu.

İşçiler, açıklamanın ardından dağıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo