Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Alzheimer’a Karşı Yeni Umut

Alzheimer’a Karşı Yeni Umut

İngiltere’de araştırmacılar, beyinde yeni bağışıklık hücreleri oluşumunu engellemenin, Alzheimer hastalığında görülen hafıza sorunlarını azaltabileceğini ortaya koydu.

Southampton Üniversitesi’nden araştırmacılar, bulgularının Alzheimer’a beyindeki iltihaplanmanın neden olduğu yolundaki görüşleri desteklediğini söylüyorlar.

Uzmanlar, heyecan verici olarak niteledikleri araştırma sonuçlarının yeni tedavi yöntemleri bulunmasına yardımcı olabileceğini kaydediyorlar.

Şimdiye kadar demans tedavisinde kullanılan ilaçların çoğu, Alzheimer hastalarında tipik olarak görülen beyindeki amiloid plakları hedef alıyordu.

Ancak Brain adlı bilimsel dergide yayımlanan bu son araştırma, bunun yerine, mikrogliya adı verilen bağışıklık hücrelerinin birikmesiyle oluşan beyin iltihaplanmasını tedavi etmenin hastalığın ilerlemesini durdurabileceğini gösterdi.

Farelerde olumlu sonuç verdi

Farelerin beyninde mikrogliya hücreleri üremesinin durdurulması olumlu sonuç verdi.

Ölen Alzheimer hastalarının beyinlerinde yapılan incelemede de mikrogliya hücrelerinin artmış olduğu gözlemlendi.

Araştırmayı kaleme alan Dr. Diego Gomez-Nikola, "Bu bulgular, Alzheimer hastalığının oluşumunda bu hücrelerin rol oynadığını neredeyse tamamen ispatlar nitelikle. Bundan sonraki adım, insanlarda işe yarayıp yaramayacağını görmek için deneyebileceğimiz güvenli bir ilaç bulmak" dedi.

 

Kaynak:  BBC

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo