17 o C Kdz. Ereğli

ALEMDAR GEMİSİNDE ANMA PROGRAMI !

İstiklal Savaşımızın ilk ve tek deniz zaferinin yaşandığı Kdz. Ereğli’de anma programı gerçekleştirildi.

Gündem 7 ay 23 gün 14 saat 23 dakika önce 775

Haberi Paylaşın

İstiklal Savaşımızın ilk ve tek deniz zaferinin yaşandığı Kdz. Ereğli’de, Gazi Alemdar Gemisi ve kahraman mürettebatı ile ilk ve tek deniz şehidimiz Recep Kahya’nın yazdıkları destan 103. yılında.

Recep Kâhya’nın şehit düşmesinin 103’üncü yıldönümü ile gazileri anma programı Alemdar Anıtı’nda gerçekleştirildi.

Törende protokol üyeleri Alemdar Anıtı’na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylendi.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli Deniz Üsteğmen Abdülkadir Yıldırım;Alemdar Gemisi'nin 23 Ocak 1921'de gece yarısı 7 kahraman denizci tarafından İstanbul'dan Ereğli'ye kaçırıldığını, kahraman Ereğli halkının milli mücadeleye inanmış bir ruh içerisinde Alemdar'ı bağrına basarak her türlü kolaylığını sağladığını belirtti.

POSBIYIK: “ALEMDAR GEMİSİ’NE İSTİKLAL MADALYASI VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Törende konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilk ve tek deniz şehidi Recep Kahya ile gazileri rahmet ve minnetle andığını belirterek, “Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve tek deniz çatışması olan Alemdar Gemisi’nin bu onurlu mücadelesi şanlı tarihimizde bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin bir simgesi olmuştur. Türk Tarih Kurumu’nun da kayıtlarına giren Alemdar Gemisi’ni ve kahramanlarımızı hatırlatmak ve ruhlarını yaşatmak için her dönem belediye olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Biliyorsunuz hala Gazi Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesini bekliyoruz. Biz İstiklal Madalyası’nı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden bu gemide destan yazarak istiklal için çarpışan ve bu kahraman şehidimiz ve gazilerimiz için, onlara bağımısızlık ve özgürlük ateşinde destek veren Ereğli halkı için istiyoruz. Ne yazık ki bugüne kadar bir sonuç alamadık” dedi.

BOZKURT: “İNANCIM TAM”

Milletvekili Saffet Bozkurt da Gazi Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi için Meclis’te ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini öne sürerek, “Tüm grup yönetimleri ile birlikte bu görüşmeleri yapıyoruz. İnşallah süreç içerisinde ben muvaffak olacağımıza inanıyorum. İnşallah Meclis gündemine aldıracağız ve Gazi Alemdar Gemisi’ne ve mürettebatına gecikmiş olan İstiklal Madalyası’nı Ereğli’mize ve Türkiye’mize kazandıracağımıza inancım tam” dedi.

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 7 saat 56 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
6 gün 8 saat 51 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
3 gün 12 saat 18 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
4 gün 3 saat 14 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
2 gün 7 saat 29 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
9 saat 55 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
4 gün 2 saat 58 dakika önce TAKLA ATTI !
2 gün 10 saat 17 dakika önce ÇAVDARLI – UZUNMEHMET BAĞLANTI YOLU !
4 gün 3 saat 12 dakika önce BOZHANEDE KAZA !