Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Başladı,10 gün sürecek

Başladı,10 gün sürecek

Kdz. EreÄŸli ilçesinde, Trabzonlular DerneÄŸi tarafından organize edilen ’Muhlama, Kuymak ve Horon ÅženliÄŸi’ etkinliÄŸi baÅŸladı. 10 gün sürecek ÅŸenlikte,35 ilin yöresel ürünlerinin satış yapabileceÄŸi fuar alanı kurulurken, Trabzonlu Yerel sanatçılarda yer alacak.

Trabzonlular DerneÄŸi tarafından organize edilen ’Muhlama, Kuymak ve Horon ÅženliÄŸi’ ilk gün renkli görüntülere sahne oldu.3 Mart Cuma günü Çınaraltı Bozahane mevkiinde  baÅŸlayan ÅŸenlik’te trabzonlu yerel sanatçılar birbirinden güzel ÅŸarkılarını seslendirirken,ÅŸenliÄŸe katılan  vatandaÅŸlar horon oynayarak gönüllerince eÄŸlendiler.

Åženlik öncesi EreÄŸli FM’e açıklama yapan Trabzonlular DerneÄŸi BaÅŸkanı Tevfik Yıldız, ”Biz Karadenizliler olarak, Karadeniz’in DoÄŸusu, Batısı, Kuzeyi, Güneyi, kısacası tüm Zonguldaklı, EreÄŸlili, Alaplılı hemÅŸerilerimizle bir arada olmak için bu etkinliÄŸi düzenledik. ”dedi.

İLK HAMSİ FESTİVALİ OLARAK DÜŞÜNDÜK AMA?

Ä°lk olarak önceliklerinin Hamsi Festivali yapmak olduÄŸunu fakat hamsinin olmamasından dolayı geç kaldıklarını belirten Yıldız, sonrasında 35 ilin yöresel ürünlerini satabileceÄŸi fuar kurmayı düşündük ve kurduk,3-12 Mart tarihleri arasında sürecek etkinliÄŸimizde Karadenizli sanatçılarımız sahne alacaklar, Amacımız; Yöresel ürünleri EreÄŸli halkı ile buluÅŸturmak ve Burada hep birlikte eÄŸlence yapmak, Åžuralı, buralı ayrımı yapmadan, hep birlikte bir arada olalım, Türkiye’nin neresinden olursa olsun hepsi bizim kardeÅŸimiz, hepsinin başımızın üstünde yeri var. Ben Trabzonluyum fakat hiçbir zaman Trabzonlu neyse, Kdz EreÄŸli’de benim için öyle,” diye konuÅŸtu.

EREÄžLÄ° ADINA YAPIYORUZ

Yıldız, kendilerine destek veren diÄŸer sivil toplum kuruluÅŸu temsilcilerine de teÅŸekkür ederek, “SaÄŸ olsunlar bizler EreÄŸli’de 20 tane yöresel dernek evi ile birlikte hareket ediyoruz. Bizler bu ÅŸenliÄŸi Trabzonlular DerneÄŸi olarak düzenledik ama tüm EreÄŸli adına yapıyoruz. ”dedi.

10 GÃœN BOYUNCA  YEREL SANATÇILAR YER ALACAK

Yıldız , son olarak  5 Mart Pazar günü vatandaÅŸlara kuymak ikram edileceÄŸini belirterek,10 gün boyunca fuar alanındaki stantların  sabah saat:08:00’de açılacağını  ve saat:14:00 ile 19:00  saatleri arası Trabzonlu Yerel sanatçıların yer alacağını söyledi.

(EreÄŸli FM Haber Merkezi )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo