Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Alacakları çilekleri kendileri topluyorlar

Alacakları çilekleri kendileri topluyorlar

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde çilek tarlasına gelen vatandaÅŸlar, tarladan kendi elleri ile topladıkları çilekleri satın alıyor. 
Edinilen bilgiye göre, AÅŸağıdoÄŸancılar köyünde atıl durumdaki araziyi kiralayarak 2 yılda tarım arazisine dönüştüren Alaplı Ziraat Odası, 20 dönümlük tarlaya dikilen çilekleri müşterilerine tarlada toplama imkanı saÄŸlıyor. Hava koÅŸullarının uygun olması ile üretimin verimli olduÄŸu tarlaya akın eden vatandaÅŸlar, dalından kendi elleriyle topladıkları çileÄŸi kilosu 8 liradan satın alıyor. VatandaÅŸlar, çilek toplarken ücretsiz olarak yiyebiliyor da. 
Tarlaya çilek toplamaya gelen Åžeref ÇoÅŸkun, insanların eskiye özlem duyduÄŸunu belirterek, "Bizim böyle çilek bahçemiz olmadığı için buraya doÄŸal ortamda çilek toplamaya geliyorum. Buraya geldiÄŸimizde çocukluk hayalimize gidiyoruz. Buradaki çilekler organik olması ve aynı zamanda lezzetli oluyor. SaÄŸlık bakımından sıhhatli oluyor. Buraya herkesin gelip görmesini isterim" diye konuÅŸtu. 
Ailesiyle çilek toplamaya gelen Halit Kaya da, çileÄŸi kendilerinin toplamasının ayrı bir güzelliÄŸi olduÄŸunu söyledi. 
Her gün tarlaya gelen müşterilerin kendi bahçesi gibi çilekleri manava gitmeden dalından topladığını anlatan Alaplı Ziraat Odası BaÅŸkanı Åžeref TürkoÄŸlu ise, "Oda olarak üç yıl önce baÅŸlattığımız tarladan kendin topla uygulamasına bahçesi olmayan vatandaÅŸlarımızın dalından kendi elleriyle toplayarak satın alabilecekleri organik sebze bahçesine yoÄŸun ilgi ile karşılaÅŸtık. Hafta sonları yüzlerce insan tarlaya gelerek, sebzesini toplayarak parasını ödedikten sonra evine gidiyordu. Yine aynı tarlanın 20 dönümüne organik çilek diktik. Çilek hasadı baÅŸladıktan sonra insanlar buraya çilek toplamaya gelmeye baÅŸladı. O kadar çok tarladan çilek toplamaya gelen insanlar var ki çilek yetiÅŸmiyor" diye konuÅŸtu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran3
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo