Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Şarampole devrildi: 23 yaralı

Şarampole devrildi: 23 yaralı

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumu’na baÄŸlı Armutçuk Maden Ocağı’ndan gece vardiyasından çıkan madencileri taşıyan minibüs yoldan çıkarak takla attı. Kazada minibüste bulunan 19 maden işçisi ile kazaya karışan diÄŸer araçlardaki toplam 23 kiÅŸi yaralandı.


Kaza Zonguldak-Ä°stanbul karayolunun EreÄŸli Ören Mahallesi mevkisinde yaÅŸandı. Edinilen bilgiye göre Yunus Aydın (34) idaresindeki 67 LG 217 plakalı minibüs, önündeki Ramazan OkumuÅŸ’un (36) kullandığı 67 TR 207 plakalı otomobile çarptı. Kontrolden çıkan minibüs ÅŸarampole yuvarlanarak takla attı. Bu sırada kazayı görerek duran Vedat Tancan idaresindeki 67 AU 145 plakalı araca arkadan gelen Erdil Åžen idaresindeki 67 TC 782 plakalı otomobil çarptı. VatandaÅŸların haber vermesi üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. 
Kısa sürede olay yerine giden çok sayıda ambulans minibüsten çıkarttıkları maden işçileri Fatih Turgut (33), Ä°brahim Kalaycı (47), Ä°brahim Özmen (38), OÄŸuzhan Uçar (35), Hikmet DoÄŸan (38), Muzaffer Alparslan (38), Osman Yılmaz (37), Sefer Karakaya (44), Metin Erden (45), Muharrem ÃœstündaÅŸ (35), Ä°smail Turhan (39), Abdullah Yılmaz (33), Mevlüt Bozkurt (56), Turan Özel (44) ve Mahmut Karahan’ı (40) Kdz. EreÄŸli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralılardan bazıları ise sivil araçlarla hastanelere taşınırken, 4 yaralı özel hastanelerde tedavi altına alındı. Kazada yaralanan toplam 23 kiÅŸiden sadece maden işçisi Fatih Durgut’un hayati tehlikesinin bulunduÄŸu, diÄŸerlerinin ise tedavilerinin ardından taburcu edilecekleri öğrenildi.
Kazaya iliÅŸkin olarak gazetecilere bilgi veren yakınlardaki bir iÅŸ yerinde çalışan Zeki Öğüt, ses duyması üzerine kaza olduÄŸunu gördüğünü ve hemen olay yerine gelerek minibüsten yaralıları çıkarttığını söyledi. Öğüt konuÅŸmasında “Biz yaralıları çıkartırken o anda da baÅŸka bir kaza oldu. Minibüsteki arkadaÅŸlar madenden çıkmışlar. Benim bildiÄŸim kadarı ile biz yaralı olarak 10 kiÅŸi çıkardık" dedi.
Hastaneye gelerek yaralı işçilerin durumlarını öğrenip geçmiÅŸ olsun dileÄŸinde bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Åžube BaÅŸkanı Ali EÅŸitmez, sadece bir maden işçisinin hayati tehlikesi bulunduÄŸunu diÄŸerlerinin durumlarının iyi olduÄŸunu söyledi. EÅŸitmez gazetecilere yaptığı açıklamada “Gece vardiyasından çıkan maden işçisi arkadaÅŸlarımızı taşıyan servis aracımız öndeki aracın kaza yapması sonucu ÅŸarampole yuvarlanmış. Araçta 17 arkadaşımız vardı. 14 tanesi muhtelif yerlerinden yaralı, bir arkadaşımızın durumu ciddi. O’nunda bilinci yerinde Allah’a şükür. Hepsiyle ÅŸuanda ilgileniliyor. En sevindirici tarafı ölenin olmaması. Arkadaşımızın bilinci yerinde. Ä°nÅŸallah tez zamanda saÄŸlığına kavuÅŸur diye ümit ediyorum” dedi.
Olay yerine gelen polis ekipleri trafiğe kapanan yolu kaza yapan araçların kaldırılması ile yeniden açtı. Yaralıların tedavileri farklı hastanelerde devam ederken, kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün7
hayran1
şaşkın1
gülücük0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo