Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ARKADAŞINI BEKLEDİ..

ARKADAÅžINI BEKLEDÄ°..

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde pazartesi günü meydana gelen maden faciasından yaralı kurtulan Rıdvan OkumuÅŸ, taburcu olmasının ardından evinde istirahat etmek yerine arkadaşı Mustafa Sarı’yı arama kurtarma çalışmalarını takip etti.

Göçüğün yaÅŸandığı Gelik beldesinde özel bir maden ocağında yaÅŸayan 2 çocuk babası 36 yaşındaki OkumuÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005’te baÅŸladığı madencilikte birçok ocakta çalıştığını söyledi.

Çalıştığı ocaklarda irili ufaklı iÅŸ kazaları geçirmesine karşın en ciddi kazayı Mustafa Sarı’nın hayatını kaybettiÄŸi göçükte yaÅŸadığını belirten OkumuÅŸ, göçük anına iliÅŸkin, "Olay aniden oldu. ’Arun’ olarak tabir ettiÄŸimiz ocak aÄŸzında çalışırken birden göçük oldu. Sırtıma büyük taÅŸ parçası düştü ve üzerime de posa geldi. Hüseyin Akyaz da beni oradan çekti ve uzaklaÅŸtırdı. Daha sonra beni iki arkadaşım yukarı çıkarıp hastaneye götürdü." diye konuÅŸtu. 

OkumuÅŸ, hastaneden sonra istirahat etmesi gerektiÄŸi için eve götürülmek istendiÄŸini ancak bunu kabul etmediÄŸini dile getirerek, "Ama ben tekrar göçüğün olduÄŸu ocaÄŸa gittim ve sabaha kadar arkadaşımın kurtarılmasını bekledim. Saat 20.00 gibi yaÅŸanan göçükte kurtarma çalışmaları, ertesi gün sabah 06.00 sularına kadar sürdü. 10-11 saat mahsur kalan arkadaşımızı da maalesef kaybettik." ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

- "Rüyamda şehit arkadaşımı gördüm"

Mesai arkadaşının cansız bedeninin çıkarıldığı aynı gün cenaze törenine katıldığını belirten OkumuÅŸ, akÅŸam rüyasında ÅŸehit olan arkadaşını gördüğünü aktararak, ÅŸunları kaydetti:

"Sanki hiçbir ÅŸey olmamış gibi vefat eden arkadaşımla sohbet ediyordum. Uyandığımda rüyada olduÄŸumu anlayınca aynı acıyı tekrar yaÅŸadım. Olaydan sonra psikolojim bozuldu ve tedavi görmeye baÅŸladım. 10 yıldır yediÄŸimiz içtiÄŸimiz ayrı gitmeyen arkadaşımı kaybettim. Daha önce ufak kazalar yaÅŸadım ama bu ağır oldu."

OkumuÅŸ, tekrar maden ocağında çalışma konusunda kararsız olduÄŸunu, ÅŸu anda olayın psikolojik boyutunu atlatmaya çalıştığını sözlerine ekledi. 

- "La ilahe illallah’ diye bağırdım"

OkumuÅŸ’u güvenli bölgeye alarak göçük altında kalmaktan kurtaran Akyaz ise göçüğün olduÄŸu ocakta 2 arkadaşıyla aynı zamanda iÅŸ başı yaptıklarını söyledi. 

Arkadaşı Mustafa’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaÅŸadığını dile getiren Akyaz, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü:

"Göçüğün olduÄŸu ocakta üçümüzde geçen ay aynı gün çalışmaya baÅŸlamıştık. Ocakta her gün beraber çalışıyorduk. Göçük meydana geldiÄŸi o gün can havliyle ’La ilahe illallah’ diye bağırdım. Göçüğün yavaÅŸlamasıyla ayağımı çekebildim. Rıdvan arkadaşımızın sırtına taÅŸ ve posa gelmiÅŸti. Onu oradan çekip güvenli bölgeye alarak ’Göçük oldu’ diye bağırmaya baÅŸladım. Sonra arkadaÅŸlarım geldi ama uzun bir çalışma sonucunda maalesef Mustafa’nın cansız bedeniyle karşılaÅŸtık."

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo