Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖZCAN TSO’YA ADAY!.

ÖZCAN TSO’YA ADAY!.

Ereğli’de, Ereğli İçin Mücadele Platformu Başkanı ve Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Niyazi Özcan, Kandili beldesinde kurdukları Kandili Enerji A.Ş’nin, kapanan Hema Kömür işletmesinin taş kömürü çıkardığı alana talip olduklarını bildirdi.

Özcan, düzenlediği basın toplantısında genel değerlendirmelerde bulunarak Ereğli ve Kandili’nin iç içe olduğunu, Ereğli için gece ve gündüz çalıştığını söyledi. Kurulan şirket ile beldede kömür çıkarmak istediklerini yazdıkları mektup ile Enerji Bakanı Berat Albayrak’a bildirdiğini anlatan Özcan, şöyle dedi:

 

ALBAYRAK’A MEKTUP YAZDI

“Son günlerde, Enerji Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın yerli kömür üretimine ile ilgili açıklamaları bizleri oldukça ümitlendirmiş, kamuoyunu heyecanlandırmıştır. Kandilli’ye daha önce talibiz diye beyanatlarım olmuştu. 15 gün önce, Bakan Beye bir mektup yazdım. Onunla alakalı olarak, Kandilli’nin işçisi, esnafı ve tüccarı olarak Kandili Enerji A.Ş diye bir firma oluşturuyoruz. Bu oluşum, Kandilli’deki işletmeye taliptir. Oradan haber bekliyoruz. İnşallah hayırlı haber gelecektir. Bütün bakanlıklara da yazarak konuyu anlattık. Ereğli ve Kandili zaten iç içedir. Ereğli için gecemiz ve gündüzümüz yoktur. Mücadele edip savaşacağız. Bu memleketi, gerçekten hak ettiği yere getireceğiz.”

 

YİNELEDİ: TSO’YA ADAYIM

Özcan, işlev ve heyecanını yitirdiğini öne sürdüğü Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine talip olduğunu bir kez daha söyledi. Yönetime talip ekip arkadaşları ile birlikte önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyeceğini ifade eden Özcan, şu sözlerle konuştu:

“Ticaret ve sanayi odaları esnafın, tüccarın ve sanayicinin önünü açar, projeler geliştirir ve uygular. Bunları yaparken, sadece bir ya da birkaç iş koluna hitap etmez. TSO, dedikodu üreten kurumlar değildir. Ticaret odaları, bürokratik atmaları takip ve takdir edecek, çeşitli kurumlara yardımlarını reklam edecek kurumlar değildir. Ama gelin görün ki, bugünkü ticaret odamız, 3-5 kişinin kontrolünde olup, günlük dedikodulardan başka hiçbir şey katkı üretmemektedir. Kamuoyunun teveccühü ve birikimleri de hesaba katarak, Ereğli’mize daha iyi hizmet sunabilmek için Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimine talip olduğumuzu ilan ediyorum. Ereğli’mize genç, girişken, aktif, katılımcı, mücadeleci ekibimle hizmete hazarım. Haydi Ereğli, yeniden tarih yazmaya var mısın?”

 

Niyazi Özcan, ilerleyen bölümlerdeki konuşmalarında ise ilçede yaşanan pek çok olumsuz durumun, STK, siyasi, kurum ve kişilerin birlikte hareket etmemesinden dolayı ortaya çıktığını öne sürdü. Toplantıya, çok sayıda gazeteci katıldı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo