Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SOYADINI DUYANLAR ŞAŞIRIYOR!..

SOYADINI DUYANLAR ÅžAÅžIRIYOR!..

Ä°stanbul’da ikamet eden ve uluslararası bir gemide aşçılık yapan kiÅŸi, soyadının "AkÅŸamsefası" olduÄŸuna, nüfus cüzdanını göstermeden kimseyi inandıramıyor.

Can AkÅŸamsefası (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmi yazışmalarda "AkÅŸamsefası" soyadını görenlerin önce güldüğünü ve kendisine inanmayanların kimliÄŸine baktığını söyledi.

Gündelik yaşamında da soyadı nedeniyle ilgi gördüğünü anlatan Akşamsefası, şöyle konuştu:

"Ä°stanbul’da ikamet ediyorum. Uluslararası gemilerde aşçılık yaparak geçimimi saÄŸlıyorum. Pasaport iÅŸlemlerim sırasında soyadım nedeniyle kimseyi inandıramıyorum. Adım ve soyadım nedeniyle vatandaÅŸlar gülerek, ’Öyle ad ve soy isim mi olur?’ diyorlar. Babam adımı koymuÅŸ ama soy ismimiz dedelerimizden gelmiÅŸ. Soy ismim hoÅŸuma gittiÄŸi için de evveliyatını araÅŸtırmadım. Adım ve soyadım herkesin ilgisini çekiyor. Soyadım, ’AkÅŸamsefası’ dediÄŸimde hiç gülmeyen olmadı. Genelde herkes güzel bir soyadım olduÄŸunu söylüyor."

Bir yere gittiğinde mutlaka nüfus cüzdanıyla gittiğini belirten Akşamsefası, soyadı nedeniyle kendisine inanmayanların olduğunu ve o zaman nüfus cüzdanını çıkarıp gösterdiğini ifade etti.

Özel işlerinde çoğu zaman kimliğini göstermek zorunda kaldığını dile getiren Akşamsefası, şöyle konuştu:

"KimliÄŸi gösterdikten sonra iÅŸlemimi yapıyorlar. Soyadım deÄŸiÅŸik olduÄŸu için. AkÅŸamsefası bir çiçek adı. O yüzden insanların ilgisini çekiyor. Bankaya gittiÄŸim zaman bana soruyorlar bu soyadın nereden geldi diye. KimliÄŸimi gördükleri halde inanmayanlar da var. ArkadaÅŸlarım bana ’AkÅŸamsefası’ diye takılıyor. Vatani görevimi yaparken sıkıntı çekmedim. ArkadaÅŸlarım genelde beni görünce gülüyorlardı. Uluslararası gemide çalıştığım için vize iÅŸlemi nedeniyle gittiÄŸim büyükelçilik ve konsolosluklarda soyadımı gören ilk önce ÅŸaşırıyor. Sonra nüfus cüzdanımı görünce ÅŸaÅŸkınlıkları gidiyor. Bugüne kadar vize konusunda soyadım nedeniyle sıkıntı yaÅŸamadım." diye konuÅŸtu.

Atalarının yaklaşık 400 yıl önce Mısır’dan göç ettiÄŸini belirten AkÅŸamsefası, soyadını atalarının ne zaman aldığını bilmediÄŸini dile getirerek, "Bana, ’Sen Türk deÄŸilsin’ diyorlar. Kimisi Mısırlı, kimisi Suriyeli, hatta Hintlisin diyenler var. Türk’üm diyorum ve kimliÄŸimi gösteriyorum ama yine inanmayanlar var." dedi.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo