Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’ADETA ŞOK OLDUK’

’ADETA ŞOK OLDUK’

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan, "Fındık fiyatının düşmesi karşısında adeta şok olduk" açıklamsını yaptı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fındık fiyatının artmasını beklerken fiyatların daha da düşmesine anlam veremediklerini söyledi.

Fındık fiyatının bazı ilçe borsalarında 7 lira seviyelerine kadar düşürüldüğünü belirten Soydan, "Sezonun kapanmasına az bir süre kaldı. Sezon kapandıktan sonra hiçbir manav fındık almayacak. Dolayısıyla üreticilerimiz ürünlerini satamayacak. Şu anki fiyat da hiçbir üreticimizi tatmin etmiyor. Açıkçası tüm üreticiler yaşanan bu düşüş karşısında endişeli ve tedirgin." dedi.

Soydan, fındık fiyatının makul seviyelere çıkarılmasını isteyerek, "Fındık fiyatının düşmesi karşısında adeta şok olduk. Bir yandan fındığın zirai dondan etkilendiği gerçeği, bir yandan da bu sezon fındığın özellikle Doğu Karadeniz’de az olacağı beklentisi varken fiyatın düşmesine kimse anlam veremiyor." diye konuştu.

Sezon başında emanete verilen fındıkların manav ve tüccarlar tarafından yüksek fiyattan satıldığını kaydeden Soydan, "Şimdi bu manav ya da tüccarlar üreticilerimizin emanetteki fındığını düşük fiyattan bozdurmak istiyor. Üreticileri çeşitli söylemlerle panikleterek emanete verdikleri fındığı bozdurmayı amaçlıyor ama hiçbir üreticimiz bu oyunlara gelmeyecektir. Bütün üreticilerimiz bilinçli şekilde süreci takip ediyor." ifadesini kullandı.

Soydan, üreticiler olarak devlet ve hükümet yetkililerinden beklentilerinin çok olduğunu dile getirerek, "TMO’nun müdahale alımı yapmasını bekliyoruz. Ayrıca ilgili bakanlığımızın et ve sütte olduğu gibi fındıkta da üreticilerimizi sevindirecek adımları atmalarını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

"Fındığın siyasi malzeme olmasından yana değiliz"

Son günlerde fındık üzerinden siyasi açıklamalar olduğunu savunan Soydan, "Biz kesinlikle hiçbir siyasi partiye taraf değiliz. Yapılan açıklamaların üretici adına faydalı olması durumunda da her konuda destekleriz ancak biz üreticiler olarak fındığın siyasi malzeme olmasından yana değiliz. Bu konuda tavrımız nettir." dedi.

Her şeye rağmen yaşanan sürecin üretici lehine olumlu sonuçlanacağına olan inançlarının tam olduğunun altını çizen Soydan, "Türk fındığı dünyada liderdir. Bu gerçeği kimse değiştiremez. Yapılan ihracatları da takip ediyoruz. Dolayısıyla biz bu sürecin üretici lehine olumlu sonuçlanacağını bekliyoruz." diye konuştu.

Soydan, üreticilerin inatla ve sabırla fındığı pazara indirmediklerini, bu noktada direnç gösteren üreticilerini kutladığını ve tebrik ettiğini de sözlerine ekledi.

AA

 

 
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo