Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ACI HABER

ACI HABER

Åžehit ve yaralıların olduÄŸu bildirilen DaÄŸlıca’daki terör saldırısında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, askeri aracın konvoyun geçiÅŸi sırasında gerçekleÅŸen patlamanın ardından çıkan çatışmada yaralanan 6 asker tedavi altına alındı. Åžehit ve yaralı sayısı henüz tam olarak bilinmiyor.

 

Hakkari Yüksekova ilçesinde geçmiÅŸ yıllarda PKK’nın baskınlarıyla sıkça gündeme gelenDaÄŸlıca Tabur Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan ve  3 gündür PKK’ya yönelik geniÅŸ çaplı bir operasyon hazırlığı sırasında olan TSK unsurları, PKK’nın mayınlı saldırısına maruz kaldı. Saldırıda çok sayıda asker ÅŸehit düştü. TSK’dan yapılan açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı: “06 Eylül 2015 günü DaÄŸlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiÅŸtir. Operasyonun devamında yola döşenen diÄŸer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaÅŸlarımızdan ÅŸehit ve yaralananlar olmuÅŸtur. Bölgeye icra edilen yoÄŸun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuÅŸtur. YaÅŸanan çok olumsuz hava koÅŸullarına raÄŸmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.”

Uzun süreli çatışma
Örgüte yakın internet sitelerinin çatışmanın dün saat 15.00 sıralarında yaÅŸandığını ileri sürse de resmi kaynaklar çatışmanın saat 19.30 sıralarında yaÅŸandığına dikkati çekti. Ä°lk dakikalarda, çatışmalarda 10’u aÅŸkın TSK personelinin ÅŸehit olduÄŸu iddiası Ankara’ya ulaÅŸtı. Örgüte yakın internet siteleri ise ÅŸehit sayısının 14 ya da 15’e ulaÅŸtığını ileri sürdü. Ancak hava koÅŸullarının da etkisiyle çatışmaya iliÅŸkin saÄŸlıklı verilere gecenin ilerleyen saatlerine kadar ulaşılamadığı belirtildi. Farklı kaynaklarda ÅŸehit sayısının 17’nin üzerinde olduÄŸu bilgileri de yer aldı. Bazı kaynaklarda ise bir yarbay ile 10 komandon da ÅŸehit olduÄŸu iddiası da yer aldı.

Uçaklar 13 hedefi vurdu
Hava koÅŸullarının zorluÄŸuna karşın, Diyarbakır ve Malatya’dan kalkan F-4 ve F-16’lar, çatışmaya katılan PKK unsurlarına ait ilk etapta 10 olmak üzere toplam 13 mevziyi tahrip etti. PKK’nın askeri kanadı HPG de saldırıyı yayınladığı bir bildiriyle akÅŸam saat 21.30 sıralarında üstlendi. Önceki gün yapılan aramada, 2 patlayıcı düzeneÄŸinin belirlendiÄŸi, bunların güvenlik güçlerince imha edildiÄŸi kaydedildi. Dün akÅŸam zırhlı araçların geçiÅŸi sırasında infilak ettirilen mayının ise yola yeni döşendiÄŸinin tespit edildiÄŸi vurgulandı.

 

GENELKURMAY’DAN Ä°LK AÇIKLAMA

"24 Temmuz 2015 tarihinde baÅŸlatılan yoÄŸun hava harekâtı ile yurtdışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateÅŸ altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurtiçindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiÅŸtir.

Özellikle Hakkâri bölgesinde Bölücü Terör Örgütü tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara El Yapımı Patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkımızın ulaşım imkanları kısıtlanmıştır. Bölge halkımızın güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 04 Eylül 2015 tarihinden itibaren baÅŸlatılan operasyonlar daÄŸlık alanda ve yollarda aralıksız devam etmektedir.

06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.

Bölgeye icra edilen yoÄŸun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuÅŸtur. YaÅŸanan çok olumsuz hava koÅŸullarına raÄŸmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boÄŸan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz ÅŸehitlerimize Allah’tan rahmet, ÅŸehitlerimizin deÄŸerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine baÅŸsaÄŸlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaÅŸlarımıza acil ÅŸifalar temenni ediyoruz.

Bölgede operasyon devam etmekte olup müteakip gelişmeler hakkında bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo