Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE FINDIK FABRİKASI

EREÄžLÄ°’DE FINDIK FABRÄ°KASI

 EreÄŸli’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hibe desteÄŸiyle tamamlanan fındık fabrikası törenle hizmete alındı.

Ormanlı beldesindeki fabrikanın açılış törenine EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ä°l Müdürlüğü Bitkisel Ãœretim ve Bitki SaÄŸlığı Åžube Müdür Vekili Can Parim, Alper Fındık ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Åžirketi Genel Müdürü Burhan Alper, Ã§eÅŸitli oda ve firma temsilcileri ile fındık üreticileri katıldı.Kaymakam MadenoÄŸlu, burada yaptığı konuÅŸmada, bölgede fındık alanında ciddi oranda üretim yapıldığını belirterek, kalite ve miktar bakımından önemli üretim potansiyeli bulunduÄŸunu kaydetti.

Madenoğlu, şöyle konuştu:

’’Fındık borsasının nerede tescil edildiÄŸini, fındık piyasasının nerede idare edildiÄŸini öğrendiÄŸimizde büyük hayal kırıklığına uÄŸruyoruz. Almanya’nın fındık ile ilgisi olmadığı halde fındığın piyasasını belirleyen Ã¼lke olduÄŸunu bilmek ve duymak bizi çok üzüyor. Fındık alanında her alanda olduÄŸu gibi ülkemiz hak ettiÄŸi yere ve saygınlığa elbette ulaÅŸacaktır. UlaÅŸması için böyle fabrikalara ihtiyacımız var.’’

Burhan Alper ise fabrika kurma çalışmalarına geçen yıl yüzde 50 devlet desteÄŸiyle baÅŸladıklarını bildirerek, fabrikanın maliyetinin 2 milyon 500 bin TL olduÄŸunu ifade etti.

Tesisin Ormanlı ve civarına büyük katkıları olacağına iÅŸaret eden Alper, tesiste yaklaşık 200 kiÅŸinin istihdam edildiÄŸini sözlerine ekledi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo