Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

96. YIL!..

96. YIL!..

Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesi’nin düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 96’ıncı yılanda kutlama töreni düzenlendi.
Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törende Kaymakamlık, Komutanlık ve Belediye çelenkleri Anıt’a konuldu. Ardından sayı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. Bu sırada ise Garnizon ve Bölge Komutanlığı’ndan 3 asker, 3 Türk Bayrağı’nı göndere toka etti.

DÜŞMANIN UNUTTUÄžU ÅžEYÄ°, 
UYSAL BÄ°R KEZ DAHA HATIRLATTI
EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, tören konuÅŸmasında, ilçenin 4 bin 500 yıllık tarihinin ’ÅŸanlığı’ olduÄŸunu, bulunduÄŸu coÄŸrafyada ise yeraltı ve yerüstü zenginliklerin bulunduÄŸunu söyledi. Dönemde, iÅŸgal altındaki ilçeyi iÅŸgal edenlerin unuttuÄŸu ÅŸeyin, EreÄŸlili yurttaşın içindeki vatan ve millet sevgisi olduÄŸunu ifade eden Uysal, ÅŸunları kaydetti:
“18 Haziran 1920 tarihinde EreÄŸli topraklarını da iÅŸgal etmek istemelerine karşı, unuttukları bir ÅŸey vardı. Bu, Karadeniz EreÄŸli halkının milli ruhu, vatan sevgisi, birlik ve beraberliÄŸiydi.
Egemenliğine ve özgürlüğüne düşkün Ereğli halkı boş durmamış, Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti adı altında toplanarak Fransızlara ilk kurşunu sıkıp topraklarını direnişe başlamıştır.
Ramazan ayının son on gününde Alaplı’nın köyleri, Gülüç, KaptaÅŸ, Cuma ve Yalı boyundan gelerek Emekli Yüzbaşı olan EreÄŸli Kuvva-i Milliye Komutanı Ä°zzet Dura Bey’in komutasında direniÅŸe geçen vatanseverlerimiz, 10 gün süren milli mücadelenin sonunda, Ramazan Bayramı sabahı, EreÄŸli’yi düşman iÅŸgalinden kurtarmıştır.
EreÄŸli’yi özgürlüğüne kavuÅŸturan, böyle bir ÅŸanlı tarihe sahip olmamızı saÄŸlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaÅŸları baÅŸta olmak üzere tüm ÅŸehitlerimizi, bugün aramızda olmayan gazilerimizi ve tüm isimsiz kahramanlarımızı rahmetle anıyor, onların torunlarını saygı ve minnetle selamlıyorum.”

’O’ MEKTUP OKUNDU
Törende, EreÄŸli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti kurucusu Nimet Hoca’nın, ilçe halkına yaptığı konuÅŸma metnini öğretmen Gürdal Özçakır okudu. Ardından, ilk, orta ve lise dengi okullarda resim, ÅŸiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.
Törene, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo