Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

% 85 ZAM !

% 85 ZAM !

Ereğli`de % 83 zam alan 320 işçi, sendika başkanını coşku ile karşıladı.


 EreÄŸli Ä°lçesinde, Türk Metal Åžube BaÅŸkanı Yakup Yılmaz, 4. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi görüşmelerini anlaÅŸma ile sonuçlandırdıkları Tat metal A.Åž’deki üyeleri tarafından coÅŸku ile karşılandı.

Yılmaz, 16 Åžubat’ta Büyük Anadolu EreÄŸli Otel’de gerçekleÅŸtirilen 320 işçiyi kapsayan 4. Dönem 5. Oturum’da varılan anlaÅŸmanın detaylarını aktarmak üzere aynı gün akÅŸam saatlerinde Büyük Anadolu Otel’de TAT Metal işçileri ile bir araya geldi.

Ãœyelerin, Otel giriÅŸinde çiçek, konfeti, meÅŸaleler ve davul-zurna ekibi ile karşıladıkları Yılmaz, Otel’in 5 Katındaki Zübeyde Salonu’na da aynı coÅŸku eÅŸliÄŸinde girdi.

Yılmaz, sözleÅŸmede kazanılan haklara iliÅŸkin yaptığı konuÅŸmada; sözleÅŸme masasına oturmak üzere hazırladıkları taslakta yer alan maddelerin yüzde 97’sini aldıklarını söyledi.

KonuÅŸması sık sık atılan sloganlarla kesilen Yılmaz, en önemli kazanımlarından birinin; 2 yılı kapsayan toplu iÅŸ sözleÅŸmesinin önceden 1’er yıllık dilimler halindeki anlaÅŸmasının 6’ÅŸar aya çevrildiÄŸini belirterek, “bu kapsamda, 1 Ocak 2022’den geçerli olan sözleÅŸmenin ilk 6 ayı için yüzde 83 gibi önemli bir ücret artışı saÄŸlandı. 2,3 ve 4’üncü altışar aylardaki zam oranı da enflasyon artışı olarak belirlendi” dedi.

SOSYAL HAKLARDA YENÄ° KAZANIMLAR

GerçekleÅŸtirdikleri sözleÅŸmede, sosyal haklarda da önemli ve yeni kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Yılmaz, kömür, çocuk, doÄŸum yardımlarının yanı sıra Bayram ikramiyelerindeki artışlara; Anaokulu (kreÅŸ) yardımı ile Ä°lk, Orta, Lise ve yüksek  okulda okuyan üye çocuklarına kiÅŸi başına ayrı ayrı miktarlarda eÄŸitim yardımının da sözleÅŸmeye girdiÄŸini kaydetti.

İzin gün sayılarının yanı sıra mazeret izinleri haklarının da sözleşmede yer aldığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Elde ettiÄŸimiz bu kazanımlarda dolayısıyla, baÅŸta, her zaman yanımızda olan Genel BaÅŸkanımız Sayın Pevrul Kavlak’a, Genel baÅŸkan Yardımcımız Sayın Halil Faki Erdal’a, genel merkez yöneticilerimize, Tat Metal A.Åž. ortakları Sayın Akın TatoÄŸlu’na, Sayın Hayrettin Yavuz’a, görüşmelerde yer alan sendika kanadı ile iÅŸ veren yöneticilerine ve gücünüzü yanımızda gördüğümüz siz deÄŸerli üyelerimize teÅŸekkür ediyorum.”

Ãœzerinde Türk Metal Lideri Pevrul Kavlak’ın fotoÄŸrafı ile birlikte “Buzkıran Gemimizin Kaptanı Liderimiz” yazılı pastayı kesen Yılmaz, kesilen pastadan bir dilim işçiye ikramda bulundu.

Türk Meta Şube Başkanı Yakup Yılmaz, beraberinde şube yöneticilerinin de hazır bulunduğu programda işçiler, davul-zurna ekibinin yöresel türküleri eşliğinde eğlendiler.

 

 

 

% 85 ZAM !

Ereğli`de % 83 zam alan 320 işçi, sendika başkanını coşku ile karşıladı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo