Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

78 yaşında Afrin için kamuflaj giydi

78 yaşında Afrin için kamuflaj giydi

56 yıl aradan sonra askerlik için başvuran Zekeriya Demirci: “Afrin harekatına katılmak istiyorum. Ben tam tesisatlı beklemedeyim”


Zonguldak’ta yaşayan 78 yaşındaki Zekeriya Demirci, TSK’nın gerçekleştirdiği “Zeytindalı Operasyonu”na katılmak için askeri kamuflajlarını da giyerek 56 yıl aradan sonra askerlik şubesine başvurdu. 
16 yıl bir fabrikada şoförlük yaptığı Almanya’dan kesin dönüş yaptıktan sonra Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki Zekeriya Demirci, Afrin için askeri kamuflaj giyerek Askerlik Şubesi’nin yolunu tuttu.
6 çocuk 6 torun sahibi Demirci, 1961-1962 yılları arasında Manisa, Menemen ve Çorlu’da muhafız olarak askerlik yaptığını hatırlattı. 24 ay askerlik görevi sonrası Almanya’ya yerleştiğini anlatan Demirci, 56 yıl sonra Afrin’e gitmek için Devrek Askerlik Şubesi’ne başvurdu. Askerliğe düşkün olduğu için evinde askeri kamuflaj bulunduğunu anlatan Zekeriya Demirci,  şunları kaydetti:
“Param da var silahlarım da var. Devletten bir kuruş katkı beklemiyorum. Kayseri, Ankara’da yaşananlar sebebiyle üzüldüm. Evimde hiç uyku uyuyamıyorum. Askerimize, polisimize sahip çıkacağız. Devletime ve milletime sahip çıkacağım. Afrin harekatına katılmak istiyorum. Ben tam tesisatlı beklemekteyim. Askeriyeye çok düşkün olduğum için kıyafetlerim evde vardı. Onları giydim. Ne zaman çağırırlarsa göreve hazırım. Türkçe, Almanca, Yugoslavca olmak üzere üç dil biliyorum. Nokta atışından belgelerim var. Bilgisayar kursuna gittim. Aynı anda uluslararası ehliyetlerim de var. Beni her devlete gönderebilirler. Afrin’deki askerlerimize destek olmak için Devrek Askerlik Şubesi’ne başvurdum.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo