Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu... TEK TEK ANLATILDI!

7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu... TEK TEK ANLATILDI!

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO), ‘7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu’ anlatıldı.


İlçenin Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlçe Müdürü Mustafa Şengül, TSO toplantı salonunda kanununa ilişkin üye ve mali müşavirlere yönelik bilgilendirmede bulundu.
Gövce, Kanun kapsamının 31 Mart 2018 tarihi esas alınarak düzenlendiğini belirterek, vergiler için bu tarihten önceki vergilendirme dönemlerinin kapsama girdiğini söyledi.
Söz konusu kanunun amacının vatandaşın kamuya olan borç yükünün azaltılarak, taksitler halinde ödenmesine imkan verilmesi olduğunu ifade eden Gövce, bu kanundan faydalanmak için başvuruların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılması gerektiğini belirtti.
Kanun kapsamında yapılandırılmış borçların ilk iki taksitinin süresinde ödenme ÅŸartı bulunduÄŸunu dile getiren Gövce, bir takvim yılında en fazla 2 taksitin ödenmeyebileceÄŸine dikkat çekerek, “süresinde ödenmeyen taksit, son taksiti izleyen ayın sonuna gecikme zammı oranında geç ödeme zammı ile ödenebilir. Cari dönem ödeme ÅŸartında da bir takvim yılında en fazla iki defa ihlal hakkı verilmektedir” dedi.
Taksitli ödemelerde 6, 9, 12, 18 taksit seçeneklerinin olduÄŸunu kaydeden Gövce, ödemenin peÅŸin yapılması halinde ise YÄ°-ÃœFE tutarının yüzde 90’nından vazgeçileceÄŸini, kapsama giren idari para cezalarından yüzde 25 oranında indirim yapılacağını, sadece YÄ°-ÃœFE’den oluÅŸan alacaktan yüzde 50 oranında indirim yapılacağını bildirdi.
SGK Ä°lçe Müdürü Mustafa Åžengül’de yasanın SGK’yı ilgilendiren kısmı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantı konuÅŸmaların ardından soru-cevap ÅŸeklinde devam etti.
Toplantıyı TSO yönetim kurulu üyeleri takip etti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo