Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

7 Sanık Hakim Karşısında!.

7 Sanık Hakim Karşısında!.

Zonguldak’ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında 5’i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına baÅŸlandı. 

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruÅŸmaya, aralarında imam, müftülük personeli ve öğretmenlerin olduÄŸu 7 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı. 

Tutuklu sanık Eyüp Gümüş, savunmasında, 17-25 Aralık sürecinde cemaatin, sadece dini bir cemaat olmadığını anladığını ve iliÅŸkisini kestiÄŸini öne sürdü. 

Gümüş, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece evinde dinlendiğini ve darbe girişiminden saat 02.30 sıralarına kadar haberdar olmadığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Saat 02.30 gibi görev yaptığım camiden sela verildiÄŸini duydum. Camiye gittiÄŸimde selayı Ä°.Ç. adında cami cemaatinden birinin verdiÄŸini gördüm. Kendisine, bana neden haber vermediÄŸini sordum, o da telefonla aradığını ve uyandıramadığını söyledi. Daha sonra konuÅŸmak için caminin içine ittim. Burada camı açarak ’beni öldürüyorlar’ diye bağırmaya baÅŸladı. Daha sonra vatandaÅŸlar toplanmaya baÅŸladı. Benim tepkim sela vermesine deÄŸil, bana neden haber vermediÄŸi içindi."

Cumhuriyet savcısının, "17-25 Aralık’tan sonra malum yapıyla bağını kestiÄŸini söylüyorsun. Ancak evinde yapılan aramada Fetullah Gülen sohbetlerinin yer aldığı CD’ler, kitaplar ve Sızıntı dergileri çıktı. Ãœstelik bu dergi ve kitaplar yeni tarihli. Buna ne diyeceksin?" ÅŸeklindeki sorusu üzerine Gümüş, bir arkadaşının kıramadığı için aldığını ileri sürdü.

DiÄŸer sanıklar da savunmalarında, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruÅŸmayı erteledi. 

Zonguldak Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, FETÖ/PDY’ye yönelik soruÅŸturma kapsamında 7 sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs etmek" suçlarından dava açılmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo