Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

7 gün 24 saat kamerayla izlen köy

7 gün 24 saat kamerayla izlen köy

Çocuk kaçırma, çocuklara uygulanan şiddet ve cinsel istismar olaylarının artması, yurttaşları çeşitli çareler bulmaya itiyor. Bir köy, bu tür girişimlerin önüne geçmek için kendi kamera sistemlerini kurdu…


Zonguldak Alaplı ilçesine bağlı yaklaşık 450 nüfuslu Cambazlı köyünde yaşayanlar, ülkenin canını sıkan olaylara karşı önlem aldı. Köylüler, küçük çocuklarını korumak için 13 bin lira maliyetle köyün giriş çıkış ve meydanındaki 5 farklı noktaya güvenlik kamerası sistemi kurdu. Köy, 24 saat kameralardan izleniyor.
Köy Muhtarı Mehmet Yalçın, konuya ilişkin gazetecilere açıklamasında, çalışan güvenlik güçlerine vatandaş olarak yardım edilmesi gerektiğini söyledi. Yaşanan son olayları üzüntü ve endişe ile takip ettiklerini anlatan Canbaz, şöyle dedi:
"KurduÄŸumuz kamera sistemi sayesinde hırsızlık olayları tamamen kesildiÄŸini ve 24 saat kayıt yapan güvenlik kameraları caydırıcı oluyor. Kameralar sayesinde rahat ettik. Ayrıca köye gelen yabancıları da takip etme ÅŸansı yakaladık. BaÅŸka köylere de bu sistemi kurmalarını tavsiye ederim. Her ne kadar jandarma ekiplerimiz köylerimizin güvenliÄŸi için gece gündüz çalışsa da bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo