18 o C Kdz. Ereğli

5.GÜN (!) 7 KİŞİ ARANIYOR..

Kafkametler isimli kuru yük gemisinde kayıp 7 mürettebata hala ulaşılamıyor.

Gündem 8 ay 4 gün 15 saat 28 dakika önce 1143

Haberi Paylaşın

Ereğli ‘de yaşanan fırtınada batan Türk Bandıralı MV Kafkametler isimli kuru yük gemisinde kayıp 7 mürettebata hala ulaşılamıyor.

Edinilen bilgiye göre, fırtına sırasında 12 mürettebatı ile birlikte ortadan kaybolan gemi için başlatılan arama başlatılmış, kısa süre sonra ise söz konusu geminin, Askeri liman açığında battığı belirlenmişti.

Kayıp mürettebatı arama çalışmaları başlatılırken, ilk etapta farklı günlerde 5 mürettebatın cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Fırtınanın ardından devam eden olumsuz hava koşulları, geminin içine kum dolmasına neden olduğundan, dalgıçların çalışmalarını da olumsuz etkiliyordu.

Halen, hava koşulları müsait oldukça içindeki kumun boşaltılması çalışmaları yapılan gemide önemli derecede hedeflenen alanlara ulaşılırken henüz mürettebatlara ise ulaşılamadı.

Bu arada, kayıp 7 mürettebatın yakınlarının ‘hiç olmazsa cansız bedenlerine ulaşılması ve kendilerine teslim edilmesini’ umutla bekliyorlar.

İlçe Kaymakamlığı ve Askeri yetkililer de çalışmaları yakından takip ederken, söz konusu ailelerle de ilgilendiği edinilen bilgiler arasında

-NE OLMUŞTU?-

Rusya’nın Temruk Limanından yüklediği 1500 MT ferroslicon yükü İzmir’in Aliağa Limanına götürmek üzere yola çıkan MV Kafkametler isimli gemi 19 Kasım2023’de, ilçede yaşanan aşırı sağanak yağış ile birlikte hızı saatte 135 kilometreye ulaşan ‘kasırga’ etkisindeki fırtınaya yakalanmıştı.

Türk Bandıralı MV Kafkametler isimli kuru yük gemisi, yaklaşık 6 metre yüksekliğe ulaşan dalgalardan korunmak amacıyla açığa çıkmak istediği sırada telsiz irtibatı kesilerek ortadan kaybolmuştu.

Yapılan araştırmalarda askeri liman açığında battığı belirlenen gemideki 12 mürettebattan aşçı Metin Usta (58), 2. Kaptan Hıfzı Tarhan, İsmail Kaptan, Makinist Cüneyt Aygen, Karadeniz Ereğlili Tamer Özer’in cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Henüz ulaşılamayan mürettebat isimleri ise şöyle:

Cemal Turan (Kaptan) – Kastamonu/Doğunyurt

Berke Çamurtaş(Telsiz Zabiti) – Kıbrıs/Girne,

Veli Özel (Başmühendis) – İzmir/Konak

Göksel Özel (2’nci Makinist )- İçel

Satılmış Uslu - Kastamonu/İnebolu

Mustafa Nacar (Gemici) - Kahramanmaraş

Ömer Hebip (Yağcı) – Giresun/Eynesil

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 9 saat 32 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
6 gün 10 saat 27 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
3 gün 13 saat 54 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
4 gün 4 saat 50 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
2 gün 9 saat 5 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
11 saat 31 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
4 gün 4 saat 34 dakika önce TAKLA ATTI !
2 gün 11 saat 53 dakika önce ÇAVDARLI – UZUNMEHMET BAĞLANTI YOLU !
4 gün 4 saat 48 dakika önce BOZHANEDE KAZA !