12 o C Kdz. Ereğli

5 ŞİRKETE KAYYUM ATANMIŞTI!.

Gündem 7 yıl 11 ay 13 gün 4 saat 42 dakika önce 1997

Haberi Paylaşın

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan işçiler, İl Emniyet Müdürü Osman Ak’la görüştü.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, maden şirketine atanan kayyumlar ve işçi temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kayyumların işçileri sürecin nasıl işlediği konusunun yanı sıra yasal hakları konularında bilgilendirdiği öğrenildi.

Zonguldak ve Kozlu ilçesinde, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 13 Nisan’da, soruşturmayı yürüten Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, madencilik, otomotiv ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 5 şirkete kayyum atanmıştı. Kömür işletmesinde çalışan işçiler, önceki dönemden maaş alacakları olduğu gerekçesiyle, 18 ve 27 Nisan’da eylem yapmış, daha sonra emniyet yetkililerince sorunlarını anlatmaları için maden şirketine atanan kayyumla bir araya getirilmişti.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 14 saat 8 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 5 saat 20 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 9 saat 25 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 12 saat 21 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 8 saat 59 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 6 saat 38 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 3 saat 14 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 13 saat 42 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 7 saat 49 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 7 saat 30 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !