Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

5 ŞİRKETE KAYYUM ATANMIŞTI!.

5 ŞİRKETE KAYYUM ATANMIŞTI!.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında, örgüte finansal destek saÄŸladığı iddiasıyla kayyum atanan özel maden ÅŸirketinde çalışan işçiler, Ä°l Emniyet Müdürü Osman Ak’la görüştü. 

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, maden şirketine atanan kayyumlar ve işçi temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kayyumların işçileri sürecin nasıl iÅŸlediÄŸi konusunun yanı sıra yasal hakları konularında bilgilendirdiÄŸi öğrenildi. 

Zonguldak ve Kozlu ilçesinde, FETÖ/PDY’ye yönelik soruÅŸturma kapsamında örgüte finansal destek saÄŸladığı iddiasıyla 13 Nisan’da, soruÅŸturmayı yürüten Zonguldak Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, madencilik, otomotiv ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 5 ÅŸirkete kayyum atanmıştı. Kömür iÅŸletmesinde çalışan işçiler, önceki dönemden maaÅŸ alacakları olduÄŸu gerekçesiyle, 18 ve 27 Nisan’da eylem yapmış, daha sonra emniyet yetkililerince sorunlarını anlatmaları için maden ÅŸirketine atanan kayyumla bir araya getirilmiÅŸti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo