Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TUNAHAN KARTAL 143.ŞEHİDİMİZ OLDU.

TUNAHAN KARTAL 143.ÅžEHÄ°DÄ°MÄ°Z OLDU.

Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Ä°lahiyat Fakültesi öğrencilerince düzenlenen "Zonguldak Åžehitleri’ni Anma Programı" kapsamında 143 ÅŸehit dualarla anıldı.

Sezai Karakoç Kültür Merkezindeki etkinlikte saygı duruÅŸunda bulunulmasının ardından Ä°stiklal Marşı okundu. Daha sonra ÅŸehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ney ve ÅŸiir dinletisi gerçekleÅŸtirildi.

Bu sırada şehitlerinin isimlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterimi sırasında bazı şehit ailelerinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, yaptığı konuşmada, etkinliğin öğrencilerle şehit ailelerini bir araya getirmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Hakkari’nin DaÄŸlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada Piyade Uzman ÇavuÅŸ Tunahan Kartal’ın ÅŸehit olduÄŸunu hatırlatan Yorulmaz, aynı gün kentte BeÅŸiktaÅŸ ve Zonguldak Kömürspor’un ÅŸampiyonluk kutlamalarının yapıldığını anımsattı. 

Yorulmaz, Tunahan Kartal’ın Zonguldak’ın son ÅŸehidi olduÄŸunu ifade ederek, "Biz isterdik ki Zonguldak halkı, ÅŸehitler için ortaya çıksın. Çünkü ÅŸehidimiz bu ülke için canını vermiÅŸ. Hiç kimse parmağını veremez ama o çocuk bu insanlar için gövdesini vermiÅŸ. Biz kimseden bir ÅŸey istemiyoruz ama ateÅŸ düştüğü yeri yakıyor. Bir ÅŸehidimizin haberini aldığımız zaman o ÅŸehit ailelerinin evlerinde ateÅŸ yanıyor. Herkes, ’başın saÄŸolsun’ deyip, gidiyor. Son ÅŸehidimizle beraber Zonguldak genelindeki ÅŸehit sayımız 143 oldu." diye konuÅŸtu.

Ä°lahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım da etkinlikle ÅŸehit ailelerini acısına ortak olmaya çalıştıklarını belirterek, "Åžehitlerimizi rahmetle anıyorum ama bizi üzen bir olay oldu. Åžehidimizin kente ulaÅŸtığı akÅŸam maalesef ÅŸehidimiz olmamış gibi bir hava vardı. Biz takımların ÅŸampiyonluÄŸunu kutluyoruz ama o ÅŸehidimiz için ’yaprak kımıldamadı’ desem yeridir. Bu konu bizi çok üzdü." dedi.  

Etkinlik, ÅŸehitler için okunan duaların ardından sona erdi. 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo