Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

5 HAZİRAN “DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ”

5 HAZİRAN “DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ”

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Erol, çevre sorunlarına hep birlikte çözüm aranması gerektiğini bildirdi.
Erol, ‘Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında, gelecek nesillere temiz hava, temiz toprak, temiz su bırakmanın vatandaşlık görevi olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Birleşmiş Milletler Örgütü‘nün, 1972 yılında İsveç‘in başkenti olan Stockholm‘de 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirvede, 5 Haziran tarihinin "Dünya Çevre Günü" olması oybirliği ile kabul edilmiştir. İlgili tarihten bu yana çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, tüm çevresel sorunlara halkın katılımını sağlayabilmek amacıyla dünya genelinde çeşitli etkinliklerle Dünya Çevre Günü kutlanmaktadır.
Dünya Çevre Günü ‘Sadece bir Dünya var’ sloganı temeline dayanmaktadır. Bununla birlikte, Birleşmiş Milletler Örgütünün 2010 yılını "Biyolojik Çeşitlilik Yılı" ilan etmesi üzerine dünya üzerindeki biyoçeşitliliğin korunmasına dikkat çekmek üzere 2010 yılında Dünya Çevre Günü‘nün konusu ‘Birçok Tür, Bir Tek Gezegen, Bir Tek Gelecek’ olarak belirlenmiştir. Ülkemizi ilgilendiren çevre sorunlarına hep birlikte çözüm arayacağımızı umut ederek gelecek nesillere temiz hava, temiz toprak, temiz su bırakmanın vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatmak isteriz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’müz kutlu olsun.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo