Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

4. Zonguldak Endokrin Günleri başladı

4. Zonguldak Endokrin Günleri başladı

4. Zonguldak Endokrin Günleri başladı


Bu yıl 4.'sü düzenlenen ulusal ve uluslararası katılımlı Zonguldak Endokrin Günleri/ Ulusal Endokrin Hastalıklara Multidisipliner Güncel Yaklaşım Sempozyumu Sezai Karakoç Kültür Merkezinde başladı.
Ä°lk iki oturumu BEÃœ Tıp Fakültesinde baÅŸlayan, öğleden sonraki oturumları ise saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı ile devam eden sempozyumun açılış törenine; Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Can, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğr. Ãœyesi ve Ãœniversite Obezite ve Diyabet AraÅŸtırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner BayraktaroÄŸlu, Türkiye’deki Tıp Fakülteleri İç Hastalıkları Anabilim dallarından öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Sempozyumun açılış konuÅŸmasını yapan Prof. Dr. BayraktaroÄŸlu, bölgenin saÄŸlık üssü konumunda olan Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi’nin hekimleri olarak insanlara kaliteli ve nitelikli saÄŸlık hizmeti sunmaya; güncel yeniliklerin takibi, yapılan araÅŸtırmalar ve bilimsel kongreler ile saÄŸlık hizmetinde çıtayı her geçen gün daha yükseltmeye çalıştıklarını söyledi. Obezite ve Diyabet Merkezinin faaliyetleri ve projeleri ile Avrupa Obezite AraÅŸtırmalar DerneÄŸi tarafından Avrupa Obezite Merkezi akreditasyonu ödülüne layık görülmesinin Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi’nin uluslararasılaÅŸma politikasına önemli katkısı olduÄŸunu belirten Prof. Dr. BayraktaroÄŸlu, “Merkezimizin yayınladığı ulusal ve uluslararası alanda görünürlülüğü giderek artan, bilimsel araÅŸtırmalara bir platform oluÅŸturan Türkiye Diyabet ve Obezite dergimiz TÃœBÄ°TAK ULAKBÄ°M dizinine kabul edildi. Bütün bunların göstergesi olarak bugün bu geliÅŸmelerin sonucunda 4 yıllık sürede Zonguldak Endokrin Günleri adı altında sempozyum toplantılarımızı hekimlik sanatımızın icrasında uyguladığımız güncel yaklaşımlarımızı sizlerle paylaşıyoruz. Bugün Zonguldak Endokrin Günleri’nin 4.sünü düzenlemiÅŸ olmanın mutluluÄŸunu taşımaktayız” diye konuÅŸtu.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Can ise, bu yıl 4.sü düzenlen ‘Endokrin Günleri’nin ilgiyle takip edildiÄŸini, Ekdokrinolojiyi ilgilendiren pek çok konuda multidisipliner yaklaşımları içeren kongrenin yalnızca bilimsel düzey ve içerik bakımından deÄŸil sosyal olanak ve aktiviteler açısından da en iyiyi yakalaması adına özverili emeklerle hazırlandığını, kongrenin Zonguldak’ta düzenlenmesinin gerek endokrin hastalıklarında güncel geliÅŸmelerin takip edilmesi gerek ÅŸehrin bilgilendirilmesi adına önemli olduÄŸunu belirtti.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı da konuÅŸmasında, Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi SaÄŸlık Kampüsünün verdiÄŸi saÄŸlık hizmeti, bölgesel ve ulusal düzeyde ilk ve tek sayılabilecek faaliyetler ve bilimsel projeleri ile üniversitenin yüz akı olduÄŸunu söyledi. Ãœniversite olarak saÄŸlık alanındaki kalite ve memnuniyeti artırmak adına daha çok çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Rektör Çufalı, akademik personelin bölgeye ve ÅŸehre saÄŸlık hizmetinin yanında bilimsel anlamda da eÄŸitim hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade etti. 4.’sü düzenlenen Endokrin Günleri’nin de bu akademik çalışmaların bir parçası olduÄŸunu ifade eden Prof. Dr. Çufalı, saÄŸlık adına böylesi anlamlı ve önemli bir kongrenin üniversite ve Zonguldak için önemli bir etkinlik olduÄŸunu vurgulayarak kongrenin düzenlenmesinde emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti ve 4. Endokrin Günleri’nin iyi sonuçlar doÄŸurması temennisinde bulundu.
Ulusal ve uluslararası katılımlı, 4. Zonguldak Endokrin Günleri Ulusal Multidisipliner Hastalıklara Yaklaşım Sempozyumu, 27-28 Eylül tarihleri arasında devam etti. Bilimsel oturumlarda, vak'a sunumlarının yanında güncel yaklaşım oturumları, sözlü ve yazılı bildiri sunumları da yer alacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
şaşkın2
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo