Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

5 ŞİRKETE KAYYUM ATANMIŞTI!.

5 ŞİRKETE KAYYUM ATANMIŞTI!.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan işçiler, İl Emniyet Müdürü Osman Ak’la görüştü. 

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, maden şirketine atanan kayyumlar ve işçi temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kayyumların işçileri sürecin nasıl işlediği konusunun yanı sıra yasal hakları konularında bilgilendirdiği öğrenildi. 

Zonguldak ve Kozlu ilçesinde, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 13 Nisan’da, soruşturmayı yürüten Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, madencilik, otomotiv ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 5 şirkete kayyum atanmıştı. Kömür işletmesinde çalışan işçiler, önceki dönemden maaş alacakları olduğu gerekçesiyle, 18 ve 27 Nisan’da eylem yapmış, daha sonra emniyet yetkililerince sorunlarını anlatmaları için maden şirketine atanan kayyumla bir araya getirilmişti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo