Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Belediye 2016 yılı faaliyet raporu oanylandı

Belediye 2016 yılı faaliyet raporu oanylandı

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, 2 gün süren Nisan ayı meclis toplantısında eleÅŸtirilere yanıt verdi. BaÅŸkan Uysal; “BaÅŸtan beri yemeyeceÄŸim, yedirttirmeyeceÄŸim, dik duracağım dedim, eÄŸilmeyeceÄŸim, hiçbir menfaat odakların da isteklerine cevap vermeyeceÄŸim dedim, bir problem varsa iÅŸte altında yatan neden o. Ben görev sürem boyunca, yaÅŸadığım boyunca asla bunlara taviz vermeyeceÄŸim herkes beni böyle tanısın” dedi.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan toplantısı 2 günün ardından sona erdi. İlk gün meclis toplantısında Encümen ve İhtisas Komisyonlarının seçiminin ardından bugünde 2016 yılı faaliyet raporu ve gündemdeki diğer maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, 2016 yılı faaliyet raporuna ve diÄŸer eleÅŸtirilere tek tek yanıt verdi. YaÅŸanan bazı geliÅŸmelerin ve eleÅŸtirilerin altında yatan nedenleri açıklayan BaÅŸkan Hüseyin Uysal; “Göreve geldiÄŸim günden bu yana verdiÄŸim sözlerin arkasındayım. Bu güne kadar belki anlaşılmamam yada bu sıkıntıları çekmem ÅŸundandır ki, ben baÅŸtan beri yemeyeceÄŸim, yetirttirmeyeceÄŸim, dik duracağım dedim, eÄŸilmeyeceÄŸim, hiçbir menfaat odakların da isteklerine cevap vermeyeceÄŸim dedim, bütün bu problemlerin altında yatan neden o. Benim hayatım bu olacak. Benim çalışma arkadaÅŸlarım, mesai arkadaÅŸlarım EreÄŸli sevdalısı olduÄŸumu çok iyi bilirler. EreÄŸli halkının rahat olması için, gelecek nesillere az problem bırakmak için çalışmamı, ne kadar gayretli ve hevesli olduÄŸumu  bilirler. EÅŸim, ailem, çocuklarım da bilir. Onun haricinde kimseye kefil olamam, ama her zaman diyorum kendime kefilim. Ben görev sürem boyunca, yaÅŸadığım boyunca asla bunlara taviz vermeyeceÄŸim herkes beni böyle tanısın” dedi.

"İHMAL EDİLMİŞ BİR SÜRÜ HİZMET VARDI"

BaÅŸkan Uysal, göreve geldiÄŸinde ihmal edilmiÅŸ bir çok hizmet olduÄŸunu belirterek; “EreÄŸli’de çalışmalar yapıldı. Kimileri için yapılanlar küçüktür, kimileri için büyüktür. Göreve geldiÄŸimizde ihmal edilmiÅŸ bir çok hizmet vardı. Dışarıdan gazel okumakla dışarıdan bakmakla iÅŸin içerisinde olmak farklı bir dünya. Bu dünya ile tanıştığımız zaman EreÄŸli için hizmetlerin baÅŸka yerlere yönlendirilmesi gerektiÄŸini fark ettik” dedi. 

 "HÄ°ZMETLERÄ°, BOZMAMAK ÃœZERE YAPIYORUZ"

BaÅŸkan Uysal; “Burada halkımıza hizmet etmek için gayret içerisindeyiz. Yapılan hizmetlere küçüksemece bakılmasına inanın hayretler içerisinde kaldım. Yeter mi, yetmez. Biz hiçbir zaman yeter demiyoruz. Yaptığımız hizmetleri bir daha bozmamak üzere yapıyoruz. Yaptığımız hizmetlerin arkasından burayı bozalım, vazgeçelim demedik" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“ESKÄ° BORÇLAR DENÄ°NCE MURAT SESLÄ°’ DÄ°YORSUNUZ”

BaÅŸkan Uysal, CHP grubunun eski dönemden kalan borçları ’Murat Sesli döneminden kaldığı yönündeki’ açıklamalarına da cevap vererek; “Burada Murat Sesli’den kaldı dediÄŸiniz borç, Murat Sesli 2008 yılında sıcak asfalt borçlanması yapmış ve aylık belediyeye maliyeti 21 bin lira. Ellerine saÄŸlık, Asfalt döktü arkadaÅŸ, 18-20 ay görevde kaldı, bütün borçlanmayı tuttunuz burada o dönemden kaldı diye, burada da cevap hakkı olmadı diye söylüyorsunuz. Bugün 2 milyonluk borçlanmayı küçümsüyorsunuz, ama Yalı caddesinden sizin döneminizde kalan peyzaj düzenlemesi borcunu ödedik biz. Biz yapacağız diyorsak yaparız. Bizim gelecek hedeflerimiz var, umutlarımız var. Bizim 2023 hedeflerimiz var. Bugüne kadar kim ne hizmet yaptıysa da teÅŸekkür ediyoruz” dedi.

 “DENÄ°ZLERÄ°MÄ°Z HUZURLU VE GÃœVENLÄ°”

BaÅŸkan Uysal, CHP grubunun faaliyet raporundaki jetski eleÅŸtirilerine de"Siz jetski mi istiyorsunuz" dedi ve ekledi: "Erdemir plajının olduÄŸu yerler dahil olmak üzere, deniz kenarımız son derece huzurlu. Görev alanı içerimizde hiç can yanmadı. 6 can kurtaran aldım. Biz ÅŸimdi önümüzdeki yıl plajlar bölgesine 7 tane kuleler yapılıyor. 2 tane Jetski sipariÅŸi verildi. Denizdeki burnu kanayan da bizim insanımız, Yüzme havuzu yapıyoruz, neden? Karadeniz EreÄŸli’de büyüyen çocuklarımız yüzmeyi bilmeli. Biz Jetski ile kalmıyoruz baÅŸka iÅŸlerin de peÅŸindeyiz.”

"TELEFERÄ°K GÃœNDEMDE"

Uysal, Göztepe konusundaki eleÅŸtiriye de; “Göztepe’de yapılaÅŸmaya asla izin verilmeyecek. Teleferik projesi bitti. Göztepe konusunda, 1. ’si, Karadeniz’de en güzel bir tepemiz var. O bölgeden Karadeniz çok farklı görünüyor. Ä°nÅŸallah orası Pierloti olacak. Oraya genç kardeÅŸlerimizin, veya yaÅŸlı insanlarımızın acaba buraya çıkabilir miyim düşüncesi için, genç o hissedenler için, merdiven ile de çıkılması düşünülebilir.  EreÄŸli için kim hizmet yaptıysa hepsinden Allah razı olsun. ÖnceliÄŸimiz kent meydanı, önceliÄŸimiz pazaryeri, önceliÄŸimiz mezarlıklar" dedi.

BaÅŸkan Uysal’ın konuÅŸmasının ardından yapılan oylama sonucu 2016 yılı Faaliyet Raporu, CHP grubunun 13 red oyuna karşı 15 Evet oyuyla kabul edildi. Gündemdeki diÄŸer maddelerde görüşülerek karara baÄŸlandı.

ENCÃœMEN VE Ä°HTÄ°SAS KOMÄ°SYONU ÃœYELERÄ° BELÄ°RLENDÄ°

Nisan Ayı Meclis toplantısının ilk gününde ise Belediye Encümen Ãœye seçimleri yapıldı. Yapılan oylamada 13 oy alan AK Parti grubu üyesi ReÅŸat Latif, Sezai Meriç ve Ä°hsan YazıcıoÄŸlu’na karşı 15’er oy alan CHP grubundan Fikret Fota, Sibel Yıldız ve Mustafa BaÅŸhan Encümen üyeliklerine seçildi.

İhtisas Komisyonlarına ise şu isimlerden oluştu; Plan ve Bütçe Komisyonu: Sabri Dinç, Mustafa Şentürk, Fevzi Mazlum, Fehmi Karaarslan ve Nur Oğuz; İmar Komisyonu: Turgay Aydın, Yusuf Kalay, Fevzi Mazlum, Serkan Yalçın ve Fikret Fota, Hukuk İşleri Komisyonu: Mehmet Erdoğan, Turgay Aydın, Sabri Dinç, Güler Demiroğlu ve Özkan Özyağcı.

(EreÄŸli FM Haber Merkezi )

 

Belediye 2016 yılı faaliyet raporu oanylandı

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo